Φάιμαν: “Ούτε η Γερμανία δεν μπορεί, μόνη της, να αντιμετωπίσει το προσφυγικό”

FAIMAN - TSIPRAS

Καμία ευρωπαϊκή χώρα, ούτε καν η Γερμανία, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την προσφυγική κρίση. Αυτό τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

«Είναι σαφές ότι καμία χώρα, ούτε η Αυστρία ούτε η Γερμανία, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνη της σε αυτή την πρόκληση της προσφυγικής κρίσης, όμως από κοινού η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να τα καταφέρει και τώρα απομένει να το αποδείξει», είπε.

Ο κ. Φάιμαν, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε συνομιλίες για την προσφυγική κρίση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, αναφερόμενος στις επιφυλάξεις που εξέφρασε ως προς το εάν θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν από τα τέλη Νοεμβρίου τα λεγόμενα hotspots, επισημαίνει στη συνέντευξή του ότι είδε επί τόπου ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις.

«Είναι σημαντικό ότι υπάρχει μία απόφαση στα χαρτιά, η οποία τώρα θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα και αυτό είναι δυνατό μόνον εάν διατεθούν περισσότεροι οικονομικοί πόροι και περισσότερο προσωπικό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Αυστριακός καγκελάριος διευκρινίζει ότι τόσο για τον ίδιο όσο και για τη Γερμανίδα ομόλογό του Άγκελα Μέρκελ, το άσυλο αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και η ΕΕ θα πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε οι άνθρωποι να μην εξαναγκάζονται σε φυγή, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσει για να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδηγούν σε φυγή, και να υπάρξει βοήθεια επί τόπου.

«Εκείνοι που έρχονται στην Ευρώπη, πρέπει να καταγράφονται στα hotspots και, εφόσον έχουν δικαίωμα χορήγησης ασύλου, να κατανέμονται δίκαια», προσθέτει και καταλήγει τονίζοντας ότι είναι μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο της άποψης ότι, δίνοντας μάχη για μια ευρωπαϊκή λύση, η ΕΕ θα τα καταφέρει.

Ήδη, μετά την επιστροφή από την επίσκεψή του στη Λέσβο, ο Αυστριακός καγκελάριος είχε ζητήσει να υπάρξει κεντρικός συντονισμός, περισσότερα οικονομικά μέσα και περισσότερο προσωπικό για την εγκατάσταση και λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

ΠΗΓΗ: Δ. Δημητρακούδης, Βιέννη, Αυστρία

REBLOGGEDhttp://mignatiou.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s