Πόλεμος και από το ΕΣΡ για το νομοσχέδιο για τα κανάλια

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

ESR-2

Η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), Λίνα Αλεξίου, που εκτελεί χρέη προέδρου, εξέφρασε την πικρία της για το γεγονός πως η κυβέρνηση ουδέποτε κάλεσε επισήμως το ΕΣΡ για να γνωμοδοτήσει ή να εκφράσει τις απόψεις του για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών καναλιών.

«Δεν κληθήκαμε ποτέ επισήμως σε διαβούλευση», σημείωσε και τόνισε από τις 16 Σεπτεμβρίου το Συμβούλιο είχε στείλει επιστολή στην οποία εξέθεταν δύο βασικές παρατηρήσεις: «Η μία αφορούσε το ότι δεν είχε γίνει μελέτη για τη σύσταση του νομοσχεδίου σε σχέση με το τηλεοπτικό φάσμα, αλλά και γενικότερα τη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών. Η άλλη αφορούσε στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο δεν προέβλεπε την εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν είχε δηλαδή λάβει υπόψη τις οδηγίες και της συστάσεις της ΕΕ, η εφαρμογή των οποίων έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για την χώρα μας».

«Χθες μάθαμε ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή. Σήμερα στείλαμε κείμενο με τις πλήρεις παρατηρήσεις μας» τόνισε και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο «δεν βλέπει προς τα εμπρός, ιδίως σε τεχνολογικό επίπεδο, αλλά προς τα πίσω», δήλωσε και πρόσθεσε: «το νομοσχέδιο δεν περιέχει διατάξεις που να ρυθμίζουν τη λειτουργία των εταιριών ΜΜΕ μετά την αδειοδότηση, καθώς και τις ελεγκτικές αρμοδιότητες του ΕΣΡ σε σχέση με αυτή».

Καταλήγοντας η Λίνα Αλέξιου αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΡ σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει ικανοποιητική στελέχωση για το φάσμα του έργου που έχουμε να επιτελέσουμε» και σημείωσε ότι η σύνθεση του Συμβουλίου πρέπει να συμπληρωθεί. «Δυσκολευόμαστε πολύ να λειτουργήσουμε με μόνο τέσσερα μέλη» ανέφερε και πρόσθεσε ότι νομικά μπορεί πιθανόν να αδειοδοτήσει, αλλά θεσμικά αυτό θα σήμαινε ότι φθίνει το κύρος της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ακολουθεί η επιστολή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με τις παρατηρήσεις του για το σχέδιο νόμου για τις άδειες των καναλιών.

ESR

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s