Σύσκεψη υπό τον Φλαμπουράρη για τη δημόσια περιουσία – Σχόλιο του Δικτύου μας

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

FLABOYRARHS-13

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη  με θέμα τη Δημόσια Περιουσία και όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την πλήρη καταγραφή της, την  προστασία της και την αξιοποίηση της.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Νίκος Ματζάκος και εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας.

Συζητήθηκαν η πλήρης καταγραφή της Δημόσιας Περιουσίας, η συγκέντρωση όλης της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας σε ένα ενιαίο μητρώο, η αναγκαία τακτοποίηση της χωροταξικά, ιδιοκτησιακά, περιβαλλοντικά και κυρίως η διαφύλαξη και προστασία της, η οποία απαιτεί μεγάλη διοικητική αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και κυρίως των κατά τόπους Κτηματικών Υπηρεσιών. Μετά από αυτές τις ενέργειες  μπορεί να γίνει ορθολογική αξιοποίηση της τόσο πολύτιμης Δημόσιας Περιουσίας.

Αποφασίστηκε άμεσα να προετοιμαστούν από τη Γενική Γραμματεία οι αναγκαίες εξειδικευμένες εισηγήσεις που θα τεκμηριώνουν πως θα υλοποιηθεί η πλήρης καταγραφή με την ολοκλήρωση της δημιουργίας του Ενιαίου Μητρώου, η τακτοποίηση της δημόσιας περιουσίας καθώς και η απαραίτητη διαφύλαξη και προστασία της.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΥπό το πρόσχημα του δήθεν ενδιαφέροντος του Μαξίμου και γενικά της παρούσας κυβέρνησης για την προστασία της περιουσίας του Δημοσίου, η σημερινή σύσκεψη είναι προφανές, ότι δεν αφορούσε τα θέματα, τα οποία φέρονται να συζητήθηκαν, αλλά την υλοποίηση των δεσμεύσεων, που έχουν αναληφθεί στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου σε σχέση με την περιουσία του Δημοσίου. Η υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων έχει ήδη καθυστερήσει, γεγονός που επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών και υπήρξαν έντονες πιέσεις από τους Μοσκοβισί  – Σουλτς να προωθηθούν άμεσα. Υπενθυμίζεται, ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που είχαν ετοιμασθεί και προαναγγελθεί την περίοδο, που Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ήταν η κα Βαλαβάνη και Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας ο κος Κλούρας, και είχαν στόχο την αναδιάρθρωση και ενίσχυση των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, την πραγματική προστασία, ανάδειξη και ορθή αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, «πάγωσαν» με ευθύνη του Μαξίμου, το οποίο προετοίμαζε ήδη τη μνημονιακή στροφή. Χαρακτηριστικά είναι όσα είχε αναφέρει σε δελτίο τύπου ο παραιτηθείς – αποπεμφθείς κος Κλούρας, καθώς και σε σχετικό άρθρο του για τις προβλέψεις του τρίτου μνημονίου σε σχέση με την περιουσία του Δημοσίου. Περισσεύει, λοιπόν, η υποκρισία. Ούτως ή άλλως, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Ήδη υλοποιήθηκε η πρώτη μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης με τη μεταβίβαση των 12 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρεία FRAPORT. Τόσο γι’αυτήν τη μεταβίβαση, όσο και για όλα όσα προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο σε σχέση με την περιουσία του Δημοσίου θα αναρτηθούν σχετικά ενημερωτικά άρθρα.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s