Βάζουν στο αρχείο το σκάνδαλο με τα δάνεια της ΑΤΕ στα κόμματα – Σχόλιο του Δικτύου μας

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

ΑΣΥΛΙΑ

TRAPEZES - ATE

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι η δικογραφία για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα μπήκε στο αρχείο, εξαιτίας της διάταξης του άρθρου 78 του ν.4146/2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων.
Τον νόμο αυτόν ψήφισε εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Και σχολίασε: «Και κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι’ αυτό ψηφίστηκε».
Ο κ. Παπαγελλόπουλος δεσμεύθηκε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα που παρέχουν ασυλία σε οποιονδήποτε σαν τη διάταξη του άρθρου 78 του ν.4146/2013» και πρόσθεσε ότι η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς ερευνά τα δάνεια της ΑΤΕ.
Απέφυγε πάντως, να δηλώσει εάν η τωρινή κυβέρνηση προτίθεται να φέρνει νόμο που να ακυρώνει αυτόν του 2013 που παρέχει ασυλία στις διοικήσεις των τραπεζών.
Στην εν λόγω δικογραφία περιλαμβάνεται το πόρισμα ελέγχου δανειοδοτήσεων της πρώην ΑΤΕ από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης: Εκατομμύρια σε θαλασσοδάνεια

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΥποκρισίας το ανάγνωσμα. Η κυβέρνηση, που το μόνο της προεκλογικό «χαρτί», μετά τη μνημονιακή στροφή της, ήταν η καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς, αποδεικνύει με την πάροδο του χρόνου, ότι αποτελεί έναν ακόμη απλό διαχειριστή, αλλά και συνεχιστή του σάπιου συστήματος, που κληρονόμησε. Μετά τη διάλυση του ΣΔΟΕ και την επί της ουσίας πρόκληση παραγραφής χιλιάδων υποθέσεων πιθανής φοροδιαφυγής, όπως ευθέως έχει καταγγείλει και η πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη, την παραπομπή στις καλένδες, εάν όχι στο αρχείο, της υπόθεσης SIEMENS, την οποία ορθώς είχε ανακινήσει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, το πάγωμα – καθυστέρηση, μετά την αποπομπή του κου Δημητρίου Κλούρα, Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, της έρευνας που διεξήγαγε για την «υπόθεση των 28 ακινήτων» , προκειμένου το Δημόσιο να ασκήσει τα δικαιώματά του και να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην ποινική προδικασία, καθώς και για άλλες υποθέσεις, που διερευνούσε εκείνη την περίοδο, τον ανεπαρκέστατο και  άκρως προβληματικό νόμο για τα Μ.Μ.Ε. , την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, που αφορά στη δανειοδότηση των κομμάτων, το γεγονός, ότι δεν έχει καταργήσει μέχρι σήμερα τις νομοθετικές διατάξεις, με τις οποίες οι προηγούμενες «μνημονιακές» κυβερνήσεις θέσπισαν ποινική και αστική ασυλία για τα εμπλεκόμενα σε παράνομες δανειοδοτήσεις κομμάτων και Μ.Μ.Ε. διοικητικά συμβούλια, καθώς και για το διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, τις υποθέσεις με τα προβληματικά «πόθεν έσχες» δύο κορυφαίων Υπουργών της κυβέρνησης, κλπ, έχει πλέον αρθεί κάθε αμφιβολία για το πραγματικό «πρόσωπο» αυτής της κυβέρνησης και των ισχυρισμών της περί δήθεν ειλικρινούς πρόθεσης καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής και περί μηδενικής ανοχής σε τέτοιου είδους φαινόμενα, ακόμη και υποψίας τους. Αυτή η κυβέρνηση έχει απολέσει πλέον κάθε ηθικό πλεονέκτημα. Τίποτε δεν τη διαφοροποιεί από τις προηγούμενες, πέραν της διάχυτης ανικανότητας να διαχειριστεί το οτιδήποτε. Γι’αυτό και η κατάρρευσή της θα είναι ραγδαία, παρασύροντας όμως και τη χώρα στην άβυσσο της πλήρους διάλυσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s