Αποσύρθηκε τροπολογία που «πάγωνε» τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις – Σχόλιο του Δικτύου μας – ΠΕΔΔΥ: «Αντι- Συνταγματικά εκτρώματα στη Βουλή….»

ΠΗΓΗhttp://www.politisonline.com

DASH - AYTHAIRETA

Απέσυρε την τροπολογία για την αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ώστε να την επαναφέρει σύντομα σε επόμενο νομοσχέδιο.

Παρ” ότι ήταν επείγουσα, η τροπολογία αποσύρθηκε κατόπιν εισηγήσεως του προεδρείου της Βουλής, ώστε να διεξαχθεί διάλογος επ” αυτής, όπως ενημέρωσε ο κ. Τσιρώνης. Εξέφρασε ταυτοχρόνως την ελπίδα «να μην χάσει κανείς το σπίτι του λόγω αυτής της καθυστέρησης».

Η τροπολογία, όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αφορούσε αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία έχουν ανεγερθεί σε δασικές εκτάσεις και προέβλεπε την αναστολή κατεδάφισης ως την κύρωση των δασικών χαρτών.

Όπως αναφερόταν στην αιτιολογική έκθεση, η κύρωση των χαρτών «θα άρει κατά τρόπο αποφασιστικό αμφισβητήσεις ως προς τη νομιμότητα ανέγερσης κτισμάτων εντός δασικών εκτάσεων, εντασσόμενων σε χαρακτηρισμένους οικισμούς ή μη, η δε κατεδάφισή τους προ της κυρώσεως των χαρτών θα προκαλούσε μη αναστρέψιμη πραγματική κατάσταση».

ΠΗΓΗhttp://www.politisonline.com

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΤελικά από αυτή τη δήθεν αριστερή κυβέρνηση θα τα δούμε όλα: Από την ψήφιση του χειρότερου μνημονίου και την άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας Ελλήνων πολιτών μέχρι την ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης για την προστασία καταπατητών δασικών εκτάσεων ….! Το επιχείρημα του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Γ. Τσιρώνη, ο οποίος δηλώνει «οικολόγος» και επιδιώκει την αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κτισμάτων εντός δασικών εκτάσεων, είναι ο δήθεν κοινωνικός αντίκτυπος από την απώλεια κατοικιών πολιτών, μέσω της κατεδαφίσεώς τους, παράλληλα με το πρόσχημα του δήθεν λάθους στην εκτίμηση των Δικαστηρίων. Πλην όμως, η κατεδάφιση αυτών των κτισμάτων αφορά σε αυθαίρετες κατασκευές εντός δασικών εκτάσεων, όπως έχει τελεσίδικα αποφανθεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Κατ’αυτον τον τρόπο η κυβέρνηση και ο «οικολόγος» Υπουργός της παρεμβαίνουν ευθέως στο έργο της Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν αυθαιρετούντες και καταπατητές. Θα ήταν δε ειλικρινές το δήθεν ενδιαφέρον τους για τον δήθεν μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, που θα δημιουργούσαν αυτές οι κατεδαφίσεις, εάν δεν είχαν ψηφίσει και αρχίσει να υλοποιούν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, το οποίο ρητώς προβλέπει την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δεκάδων χιλιάδων πολιτών και όχι μερικών δεκάδων πολιτών, που αφορούν οι κατεδαφίσεις. Η υποκρισία τους πειρισσεύει. Σ’ό,τι δε αφορά στον «οικολόγο» Υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνη, παραπέμπουμε στον προβληματισμό, τον οποίο έχουν προκαλέσει στις οικολογικές οργανώσεις οι πράξεις και οι παραλείψεις του σε μείζονα ζητήματα και ιδίως η πλήρης άγνοιά του για σοβαρά οικολογικά ζητήματα. Αυτός, εξάλλου, ήταν ο Υπουργός, που ενέκρινε το καλοκαίρι μη συμβατές δραστηριότητες σε πλείστες όσες παραλίες, που διέπονται από καθεστώς αυξημένης περιβαλλοντικής προστασίας. Σε κάθε περίπτωση, παραπέμπουμε στα όσα ορθά επισημαίνει και η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ).

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΗΓΗhttp://dasarxeio.com

DASH-2

6-11-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αντι- Συνταγματικά εκτρώματα στη Βουλή….»

Η Ένωση μας είχε τοποθετηθεί με δελτίο τύπου με αφορμή τις «αντιδράσεις» στις αρχές Οκτωβρίου διαφόρων «θεσμικών» εκπροσώπων, οι οποίοι αντιδρούσαν στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων στην Ανατολική Αττική, για τα οποία υπήρχαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους είχαν παραδώσει τα κτίσματα στο δημόσιο για να κατεδαφιστούν.

Προφανώς η «λαϊκή αντίδραση» και οι άθλιες μεθοδεύσεις αυτοδιοικητικών κύκλων και Κυβερνητικών βουλευτών, είχαν αποτέλεσμα ….

Έτσι σήμερα είδαμε να κατατίθεται στη Βουλή από τον Αρμόδιο για το περιβάλλον Υπουργό κ.Τσιρώνη, τροπολογία για την αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δάση και δασικές εκτάσεις για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Αυτή την τροπολογία που επισημαίνουμε ότι κατατέθηκε με τον πιο προσχηματικό και ψευδεπίγραφο τρόπο (ως προς το περιεχόμενο και την αιτιολόγησή της) και υποτιμά την ιστορία και το έργο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Ένωσή μας τη χαρακτηρίζει αντι-συνταγματικό έκτρωμα που στρέφεται απευθείας κατά της λειτουργίας του Κράτους και των θεσμικών του λειτουργιών.

Κανένας επιστημονικός, επιμελητηριακός, συνδικαλιστικός ή περιβαλλοντικός φορέας, δεν μπορεί να κατανοήσει αυτό τον τρόπο διακυβέρνησης που φτάνει να χρησιμοποιεί κάθε μέσο, όπως «σικέ αντιδράσεις αυθαιρετούχων», μιας και τα αυθαίρετα είχαν παραδοθεί από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες για κατεδάφιση, ή ακόμη και μαθητές σχολείων για να καταδειχτεί δήθεν το «μέγεθος της κοινωνικής αντίδρασης», και να επιβληθεί ως πολιτική λύση η αναστολή στη βουλή νομίμων διαδικασιών που είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του ίδιου του Κράτους.

Σήμερα έπεσαν οι μάσκες και ξεδιπλώθηκε η χειρότερη πλευρά της σύγχρονης πολιτικής υποκρισίας. Αναβίωσαν με ευθύνη της Κυβέρνησης οι χειρότερες πρακτικές του πελατειακού, άνομου και χωρίς ασφάλεια δικαίου για τον νομοταγή πολίτη, κράτους … Οφείλει ο πρωθυπουργός και οι Υπουργοί να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Αν δηλαδή επιθυμούν να συντηρήσουν με αυτές τις αντισυνταγματικές τροπολογίες τη «λαϊκή διαφθορά» και να απαξιώσουν με το χειρότερο τρόπο τη διοίκηση και τη δικαιοσύνη.

Αν η τροπολογία αυτή ψηφιστεί θα στιγματιστεί με τον πιο αρνητικό τρόπο η συγκεκριμένη Κυβέρνηση – που ήδη και μόνο από τις προθέσεις και τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε έχει στιγματιστεί –

Η Ένωσή μας θεωρεί ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες πρακτικές. Υπενθυμίζουμε ότι αντιδράσαμε σε κάθε αποσπασματική διάταξη ή νομοθετική πρωτοβουλία αυτού του περιεχομένου. Στην Π.Ε.Δ.Δ.Υ συνδέουμε αυτές τις πρακτικές με τηνεξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων (μιας και οι καταπατητές εκτάσεων του δημοσίου είναι ιδιώτες) ή πολιτικών σκοπιμοτήτων, που δυστυχώς στρέφονται σε βάρος της προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος αλλά και του Δημοσίου συμφέροντος.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να αποσύρει όχι μόνο την τροπολογία της ντροπής για τα αυθαίρετα, αλλά να αποσύρει άμεσα και τους πολιτικούς εμπνευστές αυτών των μεθοδεύσεων που προσβάλλουν το πολιτικό σύστημα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΗΓΗhttp://dasarxeio.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s