Βολές Σταθάκη προς MEGA για τα 37 ακίνητα που είναι… 4. Η απάντηση του MEGA

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

STATHAKHS

Για «MEGA ψέμα» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στις τηλεοπτικές αναφορές ότι δεν είχε συμπεριλάβει 800.000 ευρώ και 37 ακίνητα στη δήλωση πόθεν έσχες του 2012. Η απάντηση του Γιάννη Σταθάκη ήρθε στην παρέμβαση του κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016.

«Δεν μπορώ να μην απαντήσω στο MEGA ψέμα των ημερών ότι είμαι κάτοχος 37 ακινήτων… σπιτιών. Δεν θα προσπαθούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια εάν η η ΝΔ δεν είχε οικειοποιηθεί αυτό το MEGA ψέμα και το πολιτικοποιήσει», είπε ο Γιώργος Σταθάκης, αφήνοντας αιχμές για τον τηλεοπτικό σταθμό και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας έχει τέσσερα ακίνητα:τρία από κληρονομιά (ένα διαμέρισμα, ένα μαγαζί και ένα εξοχικό) και ένα διαμέρισμα από κοινού με τη σύζυγό του.

Eπίσης, σημείωσε ότι η σύζυγός του έχει πάνω από 30 αγροτεμάχια κληρονομιά στην Ορεινή Κορινθία και Ορεινή Αρκαδία, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση. «Αυτά τα αγροτεμάχια έγιναν ακίνητα κατά το MEGA ψέμα και έγιναν και σπίτια», σημείωσε και στη συνέχεια κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει για αυτά, για κάποια από τα οποία ο φόρος ήταν λιγότερο από 1 ευρώ.

«Φαντάζομαι αύριο την είδηση στο δελτίο των MEGA γεγονότων. Ότι δηλαδή 37 ευρώ είναι ο ΕΝΦΙΑ για τα τα 37 ακίνητα του Σταθάκη», είπε στη συνέχεια με εμφανή δόση ειρωνίας.

Όπως ανέφερε αυτά τα αγροτεμάχια δεν τα δήλωσε το 2012, γιατί δεν ήξερε αν έπρεπε να τα δηλώσει επειδή η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια, αλλά τα δήλωσε το 2013, το 2014 και στη συμπληρωματική δήλωση.

Όσον αφορά την οικονομική του κατάσταση, επανέλαβε ότι προέρχεται από εύπορη οικογένεια που ασχολείται με τα ναυτιλιακά, τονίζοντας ότι η ΝΔ το γνωρίζει αφού και ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος έχει αναφερθεί πολλάκις στην οικογένειά του και τον ίδιο.

Αναφερόμενος τέλος στον προϋπολογισμό, τόνισε ότι είναι ρεαλιστικός.

Η απάντηση του MEGA

Η απάντηση εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού ήρθε από τον Δημήτρη Τάκη, τον ίδιο ρεπόρτερ που έδωσε την είδηση των… 37 ακινήτων.

«Δεν τα βγάλαμε από το κεφάλι μας. Ο κ. Βαρεμενος μας έδωσε τις πληροφορίες», είπε ο ρεπόρτερ του Μεγάλου Καναλιού, σε μία προσπάθεια να ρίξει την ευθύνη αλλού.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s