Φλαμπουράρης: Μην ασχολείστε με το «πόθεν έσχες» μου, γιατί θα σας μηνύσω

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Αμετανόητος εμφανίστηκε στη Βουλή – Παρέμβαση και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

FLABOYRARHS-14

Χρήστος Μπόκας

«Μην συνεχίζετε τον λασποπόλεμο που ξεκίνησε πριν από τις εκλογές από γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας 
Αμετανόητος εμφανίστηκε στην Βουλή ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης απειλώντας με αγωγές και μηνύσεις όποιον αναφέρεται στην υπόθεση του προβληματικού του πόθεν έσχες για το οποίο μάλιστα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον παρέπεμψε σε ορκωτούς λογιστές για περαιτέρω έρευνα,.

Η αρχή έγινε όταν ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς μίλησε για Συνταγματικό ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Φλαμπουράρη και της παράλληλης όπως φαίνεται από την αρχική δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης συμμετοχής του σε ιδιωτική εταιρία που αναλαμβάνει έργα του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη τα μέλη της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής αποφάσισαν να παραπέμψουν για αυτό το λόγο τον κ. Φλαμπουράρη στους ορκωτούς λογιστές προκειμένου να ερευνήσουν την προβληματική υπόθεση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την όποια δημόσια συζήτηση είπε: «Θα παρακαλούσα να  αναζητήσετε περισσότερο τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή πόθεν έσχες για 1 και 2η φορά. Μην συνεχίζετε τον λασποπόλεμο που ξεκίνησε πριν από τις εκλογές από γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα. Αυτό τον πόλεμο δυστυχώς τον συνέχισαν και κάποιοι από εσάς και είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό και μια δύσκολη κατάσταση στο σπίτι μου» για να προειδοποιήσει: «Μην συνεχίσετε γιατί θα προχωρήσω σε πράξεις που δεν θέλω αλλά είμαι αναγκασμένος να τις κάνω».

Ο κ. Σαλμάς επανήλθε και εξήγησε ότι δεν αναφερόταν στο «πόθεν έσχες» αλλά στο ασυμβίβαστο των δύο ιδιοτήτων του υπουργού ενώ η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου παραδέχθηκε ότι «είναι εξαιρετικά περίπλοκο θέμα» και κάλεσε τους βουλευτές να μην ασχολούνται γιατί «συνδέεται με το πόθεν έσχες».
Πρώτο Θέμα

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Κόντρα Φλαμπουράρη – Σαλμά: Αν συνεχίσετε τον «λασποπόλεμο» θα σας μηνύσω

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

FLABOYRARHS-15

Για προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που συνεχιστεί ο «λασποπόλεμος» εναντίον του προειδοποίησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά τη διάρκεια κόντρας που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016.

Αφορμή, για την αντίδραση του υπουργού, ήταν η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά περί αυτοδίκαιης έκπτωσης του κ. Φλαμπουράρη από το βουλευτικό αξίωμα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, εφόσον υπήρξε μέτοχος σε εταιρεία και ταυτοχρόνως βουλευτής.

«Θα παρακαλούσα να αναφερθείτε και να αναζητήσετε περισσότερο τα επίσημα στοιχεία τα οποία έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή πόθεν έσχες και για πρώτη και για δεύτερη φορά», ζήτησε από τον Μάριο Σαλμά, ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Και συνέχισε, προειδοποιώντας για μηνύσεις: «Μην συνεχίζετε τον λασποπόλεμο, ο οποίος έχει ξεκινήσει πριν από τις εκλογές από τα γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα οποία συνεχίσατε κάποιοι από σας και είχαν σαν αποτέλεσμα τον εμπρησμό και την παραλίγο -δυστυχώς για μας- δύσκολη κατάσταση στο σπίτι μου. Παρακαλώ να μην συνεχίσετε αυτή την τακτική, διότι θα με αναγκάσετε να προχωρήσω σε πράξεις και σε πρωτοβουλίες στις οποίες δεν έχω προχωρήσει μέχρι τώρα. Σέβομαι τις απόψεις όλων, αλλά όταν αυτές αγγίζουν τα όρια της ανεντιμότητας, παρακαλώ να μην συνεχιστούν».

«Δεν αναφέρομαι στο πόθεν έσχες, αλλά στο ασυμβίβαστο του βουλευτή με την ιδιότητα του μετόχου σε ανώνυμη εταιρεία, η οποία συμβάλλεται με το Δημόσιο και παίρνει έργα. Το άρθρο 57 του Συντάγματος προβλέπει ότι εντός οκτώ ημερών από την ορκωμοσία του, ο βουλευτής είτε παραιτείται από την εταιρεία και διατηρεί το βουλευτικό του αξίωμα, είτε αυτοδικαίως εκπίπτει από το βουλευτικό αξίωμα. Εσείς, ήσασταν παράλληλα και βουλευτής και μέτοχος σε εταιρεία που έπαιρνε δημόσια έργα», απάντησε τότε ο γαλάζιος βουλευτής.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s