Αλλάζουν 59 διοικητές νοσοκομείων

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

NOSOKOMEIA

Πενήντα εννέα από 71 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων παύονται από τα καθήκοντά τους μετά την αξιολόγησή τους από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Μόλις 12 παραμένουν στις θέσεις τους μετά από θετική εισήγηση της επιτροπής. Εννέα διοικητές και αναπληρωτές έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Παύση καθηκόντων για την πλειοψηφία των διοικητών των δημοσίων νοσοκομείων καθώς και των αναπληρωτών τους, αποφάσισε η πενταμελής επιτροπή του υπουργείου Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησής τους, με τη διαδικασία προφορικής συνέντευξης.

Η απόφαση που ήρθε μετά από μία διαδικασία αξιολόγησης που κράτησε 10 μήνες, έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση πολλών από τους αποχωρήσαντες διοικητές και αναπληρωτές που αμφισβητούν την διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, καθώς όπως υποστηρίζουν οι αποφάσεις για τις αποπομπές τους ήταν προειλημμένες.

«Η επιτροπή αξιολόγησης στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων τόσο των διοικητών όσο και των αναπληρωτών διοικητών εισηγήθηκε – κατά πλειοψηφία – αρνητικά. Για τους συγκεκριμένους, η πολιτική ηγεσία προχώρησε σε παύση των καθηκόντων τους» αναφέρει το υπουργείο Υγείας στη σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας «η εν λόγω διαδικασία ήταν ανοιχτή, διαφανής και για πρώτη φορά η επιτροπή δεν ήταν κυβερνητικά ελεγχόμενη».

Για την κάλυψη των κενών θέσεων το υπουργείο έχει ήδη δημοσιεύσει τα τυπικά προσόντα που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι. Πέραν των όσων ίσχυαν και σε ανάλογες προηγούμενες προκηρύξεις, αυτή τη φορά θα συνεκτιμηθούν και τα ακόλουθα προσόντα:

– Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική της υγείας ή άλλος συναφής τίτλος στη διοίκηση και στα οικονομικά.
– Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.
– Η επαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από τις θέσεις που υπηρέτησαν καθώς και τη γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.
– Η γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσης γλώσσας της ΕΕ που προκύπτει από σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, η σχετικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει επάρκεια.
– Οι σπουδές στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού.
– Το εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας.
– Η προσωπικότητα και την εκτίμηση των δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και θα προκύψει από την προφορική τους συνέντευξη.
– Η δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.
– Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενούς τους εργοδότες.
– Το κοινωνικό έργο (συμμετοχή σε εθελοντικές οργανώσεις).

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s