Κόλαφος για την κυβέρνηση η απόφαση 4446/2015 του ΣτΕ για τις αντικειμενικές αξίες – Οι συνέπειες

 

STE-3

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΗ προσπάθεια του Δικτύου μας να ενημερώσει τους πολίτες για το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών και να τους πείσει για την ανάγκη προσφυγής τους κατά του ΕΝ.Φ.Ι.Α., με την ανάρτηση ακόμη και υποδείγματος ενδικοφανούς προσφυγής, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες στο πρώτο στάδιο προσβολής των εκκαθαριστικών του ΕΝ.Φ.Ι.Α., δικαιώνεται. Το Συμβούλιο της Επικρατείας με χθεσινή ανακοίνωσή του δημοσίευσε λιτή περίληψη της απόφασής του με αριθμό 4446/2015, σύμφωνα με την οποία «Ακυρώνεται η παράλειψη της Διοίκησης να προβεί στην έκδοση απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της Χώρας και ορίζεται χρόνος έναρξης της ουσιαστικής ισχύος της απόφασης που υποχρεούται να εκδώσει η Διοίκηση η 21η Μαΐου 2015». Αναμένουμε πλέον την καθαρογραφή της απόφασης για να λάβουμε γνώση του πλήρους περιεχομένου της απόφασης, για το οποίο θα σας ενημερώσουμε.

Μετά και την τελευταία απόφαση 4446/2015 του ΣτΕ, το περιεχόμενο της οποίας ήταν προδιαγεγραμμένο, λόγω της προηγηθείσας απόφασης του ΣτΕ με αριθμό 4003/2014, η «κυβέρνηση Τσίπρα» μένει εκτεθειμένη και ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., τόσο του 2015, όσο και του 2016 «τινάζεται στον αέρα», σε αντίθεση με όσα απαράδεκτα και σκόπιμα ισχυρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών και αναμασούν τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης στα ΜΜΕ για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2015 (ότι δήθεν δεν επηρεάζεται, διότι έχει υπολογισθεί με τιμές Ιανουαρίου 2015!). Σε νέο άρθρο μας θα εξηγήσουμε, για ποιο λόγο δεν έχουν νομική ισχύ οι ισχυρισμοί του Υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, επηρεάζεται μία σειρά φόρων και τελών, που υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες, καθώς και οι τιμές στους πλειστηριασμούς (π.χ. φόροι μεταβίβασης ακινήτων, δημοτικά τέλη, κλπ).

Τώρα, πλέον, όσοι πολίτες προσέφυγαν προ ημερών κατά του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2015 θα δικαιωθούν, εάν όχι άμεσα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, καθότι πιθανότατα θα ενεργήσουν, σύμφωνα με τις υποδείξεις της πολιτικής ηγεσίας, η οποία έχει ως ευαγγέλιο το τρίτο μνημόνιο, το αργότερο στη συνέχεια από τα διοικητικά δικαστήρια. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι δεσμευτικές για τη Διοίκηση και για τα δικαστήρια. Σημαντική ήταν η ενημέρωση, την οποία είχαμε, όταν ο τέως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Δημήτρης Κλούρας, τόσο με την παραίτησή του (βλ. την περ. 5), όσο και με την αρθρογραφία του, επεσήμανε την απαράδεκτη οπισθοδρόμηση της κυβέρνησης Τσίπρα, μεταξύ άλλων, και στο ζήτημα της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών και παρότρυνε τους πολίτες να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ανατρέψουν την αντισυνταγματική και προδοτική του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 πολιτική της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. Τώρα, πλέον, πρέπει όλοι οι πολίτες να αντισταθούν με κάθε νόμιμο μέσο. Πρέπει όλοι οι νόμοι, οι υπουργικές αποφάσεις, κλπ, που εκδίδονται, σύμφωνα με τις επιταγές του τρίτου μνημονίου και κατά παράβαση του Συντάγματος και του αποτελέσματος του πρόσφατου δημοψηφίσματος, να προσβάλλονται. Όταν μάλιστα οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν γίνονται σεβαστές πρέπει να υποβάλλονται μηνύσεις και αγωγές αποζημιώσεως από τους πολίτες. Πρέπει, επιτέλους, οι Έλληνες πολίτες να αντιδράσουν μαζικά και δημοκρατικά, στηριζόμενοι στο Σύνταγμα και στο νομικά δεσμευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, το οποίο θα «στοιχειώνει» διαρκώς την κυβέρνηση και όλους τους μνημονιακούς. Αυτή η κυβέρνηση και κάθε όμοιά της κυβέρνηση πρέπει να υποχρεωθεί σε σεβασμό της συνταγματικής νομιμότητας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Ας δούμε την απόφαση του ΣτΕ, ως ένα πρώτο ελπιδοφόρο σημάδι, και ας συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ακόμη πείσμα για επιβολή της συνταγματικής νομιμότητας και για αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας. Το Δίκτυό μας, μέσω των μελών και των φίλων του, θα συνεχίσει να ενημερώνει και να συνδράμει τους Έλληνες πολίτες.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s