Σκάνδαλο SIEMENS: Να χαιρόμαστε το πολιτικό προσωπικό της χώρας ….

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Ο Στουρνάρας ευχαριστεί τον Βενιζέλο και το ΚΚΕ

STOYRNARAS-3

Το ΚΚΕ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ευχαρίστησε ο Γιάννη Στουρνάρας για όσα είπαν σχετικά με την υπόθεση της Siemens.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας κατέθεσε την Τρίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της Siemens και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έγινε μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και του ελληνικού δημοσίου.

«Ευχαριστώ τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην ουσία είπε όσα θα έπρεπε να πω και εγώ και δεν θα τα επαναλάβω. Επίσης ευχαριστώ και τον Θ. Παφίλη», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά την κατάθεσή του.

Σημειώνεται πως ο Θανάσης Παφίλης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Επιτροπή, λίγο πριν τον ευχαριστήσει ο Γιάννης Στουρνάρας, είχε δηλώσει: «Σοβαρά πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με νομικίστικα κόλπα. Ο Γ. Στουρνάρας ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει και όσα λέγονται δεν ευσταθούν».

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

 

ΠΗΓΗhttp://mignatiou.com

Ο Στουρνάρας, ο Κυριάκος και το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο της Siemens

Του Μιχάλη Ιγνατίου

TSIPRAS - STOYRNARAS

Αυτή η απαράδεκτη στάση των πολιτικών έναντι του σκανδάλου της Siemens, είναι ταυτόχρονα και ένοχη.

Εκλεισαν άρον-άρον ένα τεράστιο σκάνδαλο, που αφορούσε πρώτα και πάνω απ’ όλα τους ίδιους τους πολιτικούς και από πάνω μας δουλεύουν κιόλας. Αστε που ρίχνουν νερό στο μύλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία από την πλευρά της, δεν μας είπε ποτέ που βρίσκει τόσα χρήματα για προεκλογικούς αγώνες, γραφεία, μισθούς στελεχών και λοιπά

Την Τρίτη, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας μίλησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και πρόβαλε ως ισχυρισμό-δικαιολογία την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνον υποχρεούτο εκ του νόμου να υπογράψει την συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens, αλλά ουδεμία δυνατότητα είχε να την τροποποιήσει. Ως γνωστόν ήταν εκείνος ο υπουργός Οικονομικών που υπέγραψε την Συμφωνία, την οποία ψήφισε η Βουλή τον Απρίλιο του 2012.

Η συνείδηση και η ηθική μας απορρίπτει τον ισχυρισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και τόσο ο ίδιος, όσο και οι πολιτικοί πρέπει να αναζητήσουν άλλη, καλύτερη, δικαιολογία. Διότι ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ. Τέρμα…

Το κλείσιμο της υπόθεσης της Siemens έγινε για ένα και μόνο αποκλειστικό λόγο: Για να κρύψουν τα στοιχεία που απεδείκνυαν ότι Ελληνες πολιτικοί λάμβαναν χορηγίες από τη γερμανική εταιρεία. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που ομιλεί για ηθική και διαφάνεια, θα επέστρεφε τη χορηγία της Siemens εάν δεν αποκαλυπτόταν αυτή; Πόσοι άλλοι πολιτικοί πήραν ψυγεία, κουζίνες, τηλεφωνικά κέντρα και λοιπά και λοιπά, και δεν τα επέστρεψαν ποτέ επειδή κουκουλώθηκε το σκάνδαλο;

Ο κ. Στουρνάρας είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, άρα δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από έωλα επιχειρήματα και να υπερασπίζεται ως ορθή την απόφασή του. Ούτε είναι ηθικό να εκμεταλλεύεται την απολύτως νομιμοποιητική, όπως είπε, απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η υπόθεση της Siemens είναι ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, που το εξαφάνισαν μέσα σε μία νύχτα, για να σωθούν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί. Και όταν ένας πολιτικός είναι διεφθαρμένος, είναι την ίδια στιγμή και “θύμα” του όποιου εκβιασμού…

ΜΙΧ. ΙΓΝ.

MHTSOTAKHS - SIEMENS

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου, τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά κ.λπ. αξίας περίπου 130.000 ευρώ παρέλαβε παραμονές των εκλογών του 2007 (Ιούνιος – Σεπτέμβριος) ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Siemens και δύο θυγατρικές της. Τα τιμολόγια αναγράφουν ως χρόνο εξόφλησης το αργότερο 60 μέρες. Ενα μέρος όμως πληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008, τότε ακριβώς που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την υπόθεση Siemens, και ένα ποσό 43.850 ευρώ πληρώθηκε με τραπεζική επιταγή από τον κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου. Είχαν προηγηθεί (στις 29 Μαϊου) οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έκαναν λόγο για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα» και στις 30 Μαϊου 2008 η έρευνα του εισαγγελέα στα γραφεία της εταιρείας.

ΠΗΓΗhttp://mignatiou.com

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s