Ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ στο εδώλιο για απάτη 568.022 ευρώ

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

DIKAIOSYNH

Απάτη ύψους 568.022 ευρώ αποδίδεται στον γενικό διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ  (Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) Θεόδωρο Παπαδημητρίου, για τις τρεις περιπτώσεις οικονομικής διαχείρισης.

Παρότι, ο ίδιος υποστηρίζει πως στα περισσότερες από τις επίμαχες περιπτώσεις, η υπογραφή του «είχε υποκλαπεί κατά την υπογραφή άλλων εγγράφων», θα οδηγηθεί σε δίκη για κακουργηματική απάτη, μετά την απόρριψη της αίτησης της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για αναίρεση, από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ποιες είναι οι τρεις περιπτώσεις

Η πρώτη περίπτωση αφορά την υπογραφή συμφωνητικού φύλαξης τριών κτιρίων για ένα έτος (2005-2006) με αρχική μηνιαία αμοιβή 12.400 ευρώ συν ΦΠΑ. Το συμφωνητικό δεν εμφανίστηκε ποτέ, ενώ καταρτίστηκε νέο με διπλάσια μηνιαία αμοιβή (24.800 ευρώ) και συνέπεια να ζημιωθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ με το ποσό των 175.534 ευρώ.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του γενικού διευθυντή το δεύτερο συμφωνητικό των 24.800 ευρώ μηνιαίως, το υπέγραψε εν αγνοία του, καθώς «υπεκλάπη η υπογραφή του κατά την υπογραφή άλλων εγγράφων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΜαύρα Ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ: Το πόρισμα για τις διαφημιστικές καμπάνιες στα ΜΜΕ

Η δεύτερη περίπτωση είναι η παράνομη  αύξηση με την μορφή επιδόματος αυξημένης αρμοδιότητας σε αποδοχές στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 2.000 ευρώ μηνιαίως, αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2008.
Η εντολή αύξησης δόθηκε στο αρμόδιο τμήμα μισθοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με σημείωμα του κ. Παπαδημητρίου που αντιπροσώπευε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, κάτι που είχε ως συνέπεια να επέλθει ζημιά 58.000 ευρώ. Ο γενικός διευθυντής υποστήριξε ότι το επίμαχο σημείωμα με την υπογραφή του είναι πλαστό.

Η τρίτη περίπτωση αφορά την έγκριση δαπάνης ύψους 336.488 ευρώ η οποία δόθηκε ως αμοιβή σε γραφεία εμπιστευτικών ερευνών για την αντιμετώπιση περιστατικών βιοτρομοκρατίας κατά την διετία 2002-2003. Για την περίπτωση αυτή ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι κατέβαλε εξ ιδίων το επίμαχο ποσό.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s