Σε αραβοτουρκικό όμιλο πέρασε ο Αστέρας Βουλιαγμένης

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

ΣΤΑ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ
Την τελευταία ημέρα του 2015 οριστικοποιήθηκε η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

ASTERAS BOYLIAGMENHS-2

Κώστας Νάνος
Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και του αραβοτουρκικού fund Jermyn Street Real Estate, εξασφαλίζει την προσαρμογή του σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας και η αξία της φθάνει στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Η επίτευξη τελικής συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και του το αραβοτουρκικού fund Jermyn Street Real Estate ανοίγει τον δρόμο ώστε να υποβληθεί νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το οποίο είχε απορρίψει το προηγούμενο, παγώνοντας τη διαδικασία εκχώρησης του γνωστού ξενοδοχείου της Αττικής.
Συγκεκριμένα, στις αρχές του περασμένου Μαρτίου το ΣτΕ είχε μπλοκάρει την πώληση του Αστέρα, καθώς η μεγάλη ένσταση είχε να κάνει με τη δημιουργία μεγάλου αριθμού μονοκατοικιών στο Μικρό Καβούρι.
Το ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 28/2015 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματός του, έκρινε τότε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης και γενικότερα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι.
Η ιδιωτικοποίηση θα κριθεί εκ νέου από την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, αλλά εκτιμάται ότι το σχέδιο που προβλέπει ανάπτυξη για μόλις 13 πολυτελείς καμπάνες αντί για τις 100 βίλες του αρχικού, θα λάβει το πράσινο φως από το Δικαστήριο και θα εγκριθεί η συμφωνία πώλησης. Στην Jermyn Street Real Estate, που λειτουργεί υπό το σχήμα της AGC Equity Partners, συμμετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια, του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, άλλοι Αραβες επενδυτές, η τουρκική Dogus Group, μέσω της θυγατρικής D-Marine Investments Holding BV καθώς και δύο funds της AGC.

Κώστας Νάνος
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64311213

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s