Κάποια στιγμή θα μας πει τι γίνεται με τις αποδείξεις … ο Τρύφων – Σχόλιο του Δικτύου μας

ΑΠΟhttp://mignatiou.com

ALEXIADHS-2

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών που θα ξεκαθαρίζει τι θα πρέπει να κάνουμε με τις παλιές αποδείξεις.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας πάντως ότι, μέχρι να αποσαφηνιστεί για ποιες χρονιές και για ποιες κατηγορίες θα αφορούν, θα πρέπει να κρατάμε όλες τις παλιές αποδείξεις γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να κληθούμε για φορολογικό έλεγχο.

Σε ότι αφορά τις αποδείξεις του 2016, ο κ. Αλεξιάδης, ξεκαθάρισε ότι είναι υποχρεωμένοι οι φορολογούμενοι να τις κρατάνε όλες, μέχρι να νομοθετηθεί η επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών, την οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Όπως τόνισε, «μόνο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορεί να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή καθώς ο φορολογούμενος θα είναι υποχρεωμένος να δικαιολογεί αυτά που δηλώνει».

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, σχετικά με τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τον έλεγχο του. Ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για ασήμαντα έσοδα που εισπράττει μέχρι σήμερα το δημόσιο από τον διαδικτυακό τζόγο, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές για να ελέγχονται πλέον και να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρωθούν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, από τις 24 εταιρίες διαδικτυακού τζόγου που υπάρχουν στην Ελλάδα το 2012 το δημόσιο εισέπραξε μόλις 31.179 ευρώ, το 2013 5.500 ευρώ και το 2014, 27.366 ευρώ. Για αστεία ποσά, έκανε λόγο ο κ. Τριανταφυλλίδης και πρόσθεσε ότι ο ;Eλληνας πρέπει να δει από αυτήν κυβέρνηση ότι υπάρχει κράτος δικαίου.

«Δεν θα αφήσουμε κανένα να φοροδιαφεύγει. Μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς και καταλήξουμε για τον διαδικτυακό τζόγο, θα φέρουμε νομοθετικές ρυθμίσεις με νέες άδειες, και θα θεσπιστεί ένα σαφές πλαίσιο φορολογικού ελέγχου.

Παράλληλα θα ενισχύσουμε τη συνεργασία των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων. Πολύ μεγάλο ρόλο θα παίζει το νέο αναδιοργανωμένο ΣΔΟΕ το οποίο θα έχει εδικό τμήμα για τον διαδικτυακό τζόγο και θα είναι σε συνεργασία με την αστυνομία», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Νατάσα Θωμά, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

ΑΠΟhttp://mignatiou.com

 

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΟ Τρύφων Αλεξιάδης είναι η χαρακτηριστικότερη περίπτωση ανθρώπου – πολιτικού – συνδικαλιστή, που όλο μιλάει, παρέχοντας αφειδώς και σχεδόν καθημερινώς συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε εφημερίδες, χωρίς να λέει τίποτε επί της ουσίας. Το μόνο που κάνει μέχρι στιγμής είναι να επιβάλλει φόρους, αλλά και να αναστατώνει την κοινωνία και την αγορά με φλύαρες προθέσεις για το τί προτίθεται να κάνει, καθώς και με διαρροές του ιδίου και του περιβάλλοντός του, τις οποίες στη συνέχεια αναιρεί, προκαλώντας όμως μεγάλη ζημιά στην ψυχολογία των πολιτών και στην οικονομική ζωή της χώρας, που στηρίζεται και στον παράγοντα «ψυχολογία». Ουδείς μπορεί να κάνει έναν στοιχειώδη οικονομικό προγραμματισμό, διότι η κυβέρνηση, δια του Αλεξιάδη, διαρκώς τον αιφνιδιάζει αρνητικά. Αλήθεια, που βρίσκει το χρόνο να εργάζεται με τόσες συνεντεύξεις, που δίνει; Έχει φθάσει στο σημείο να υπερκαλύπτει σε αριθμό και συχνότητα συνεντεύξεων όλους του συναδέλφους του στην κυβέρνηση. Χαρακτηριστική – αφοπλιστική ήταν η απάντηση της προκατόχου του, Νάντιας Βαλαβάνη, όταν ρωτήθηκε σχετικώς για τις δηλώσεις και τις παλινωδίες του διαδόχου της σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού BLUE SKY πριν λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, απάντησε, ότι στους έξι μήνες της θητείας της, ως Αναπληρωτού Υπουργού Οικονομικών, έδωσε μόνο τέσσερις συνεντεύξεις και αυτές μόνο, όταν είχε κάτι συγκεκριμένο να πει – εξαγγείλει. Με λίγες λέξεις η πάντα ευγενέστατη κα Βαλαβάνη και χωρίς καν να ασχοληθεί προσωπικά με τον διάδοχό της τα είπε όλα.

Ο διάδοχός της, Τρύφων Αλεξιάδης, εδώ και μήνες έχει καταπολεμήσει στα λόγια τη φοροδιαφυγή, έχει κάνει στα λόγια δικαιότερο το φορολογικό σύστημα, κ.ο.κ. Το πλέον πιθανό είναι, ότι το Μαξίμου τον προόριζε και τον προορίζει, ως αναλώσιμο, χωρίς ενδεχομένως να το έχει αντιληφθεί ο ίδιος, ο οποίος λειτουργεί ακόμη ως συνδικαλιστής και παλαιοκομματικού τύπου πολιτικός, που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για δημόσιες σχέσεις και για τη δημόσια εικόνα του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι στο Μαξίμου, ενώ οι φήμες έφεραν προεκλογικώς τον Αλεξιάδη, ως υποψήφιο βουλευτή στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά επικράτησε προφανώς η άποψη να τον διατηρήσουν ως εξωκοινοβουλευτικό υπουργό, ώστε πιθανόν σε μία δεδομένη χρονική στιγμή, που θα βολεύει επικοινωνιακά την κυβέρνηση, να τον εκπαραθυρώσουν επιρρίπτοντας σ’αυτόν αποκλειστικώς όλες τις κυβερνητικές αστοχίες στον τομέα της οικονομικής πολιτικής και προκειμένου να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις συνέπειες της φοροκαταιγίδας, χωρίς να υπάρξουν συνέπειες για τη σταθερότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Αλεξιάδης δεν θα είναι και δεν είναι βουλευτής. Το Μαξίμου γνωρίζει άριστα τη συγκεκριμένη τακτική.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s