Γραπτώς η κατάθεση Ψυχάρη για τα δάνεια του ΔΟΛ

ΠΗΓΗ: http://tvxs.gr

PSYXARHS

Ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης,  ο οποίος ελέγχεται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σχετικά με δανειοδοτήσεις του οργανισμού, κατέθεσε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του εγγράφως τις εξηγήσεις του στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να αποφανθούν για την ποινική πορεία της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων του ΔΟΛ, καθώς έχει ολοκληρωθεί η έρευνα τους, τις επόμενες μέρες.

Ο Ψυχάρης κλήθηκε να δώσει κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται γιακαταγγελλόμενες επισφαλείς δανειοδοτήσεις σε συγκροτήματα του Τύπου.

Ο επικεφαλής του ΔΟΛ ελέγχεται για συνολικά δάνεια του Ομίλου που φθάνουν περίπου τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός του Ψυχάρη ελέγχονται και στελέχη τραπεζών

Οι εισαγγελείς ελέγχουν επίσης ως φυσικούς αυτουργούς στην πράξη της απιστίας περίπου 45 στελέχη των τραπεζών, οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν την χορήγηση των επίμαχων δανείων που καταγγέλλεται πως δόθηκαν χωρίς την εξασφάλιση εγγυήσεων για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πιστωτικών ιδρυμάτων. Τα εν λόγω τραπεζικά στελέχη έχουν παραδώσει τα υπομνήματα τους.

Οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν τα στοιχεία του φακέλου που αφορά τον ΔΟΛ, ώστε να αποφανθούν εάν στην υπόθεση πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των εμπλεκομένων, ενώ θα ακολουθήσει έρευνα και άλλων δανειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: http://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s