Το «παλιό σύστημα» είναι ακόμη εδώ και παραμένει επικίνδυνο για τη χώρα… (του Μιχάλη Ιγνατίου)

ΑΠΟhttp://mignatiou.com

TSIPRAS - KAMMENOS - 2

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Με εκνευρίζει αφάνταστα να επαναλαμβάνομαι ή να ομιλώ για τα ίδια πράγματα. Και αναφέρομαι βασικά στην εικόνα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, η οποία δεν φαίνεται να έχει καμία διαφορά από την προ της κρίσεως κατάσταση. Με τον ίδιο τρόπο αντιδρούν και δρουν, με τον ίδιο τρόπο βρίζονται και προπηλακίζονται. Με τον ίδιο τρόπο καλύπτουν τους διεφθαρμένους συναδέλφους τους, διότι η διαφθορά αγγίζει και τους ίδιους, και φοβούνται.

Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι για την κρίση που βιώνει μόνον ο λαός -όχι οι πολιτικοί- ευθύνονται αποκλειστικά οι κύριοι και οι κυρίες που κυβέρνησαν τη χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Φέρουν την ευθύνη, διότι το ενδιαφέρον τους περιοριζόταν μόνο στην εξυπηρέτηση της κομματικής πελατείας και βεβαίως διότι οι πλείστοι ήταν (και φοβάμαι πως συνεχίζουν να είναι) διεφθαρμένοι. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας αποτελείται από μικρούς και ασήμαντους ανθρώπους και με λύπη μου διαπιστώνω πως οι διαφορές μεταξύ τους είναι μόνο μικρο-ιδεολογικές, διότι, κατά τα άλλα, κυβερνούν δημόσια και στο παρασκήνιο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Πώς; θα αναρωτηθείτε. Πρώτα και πάνω από όλα βασικό μέλημα είναι το κόμμα και ο κομματικός στρατός. Η πατρίδα έρχεται δεύτερη και καταϊδρωμένη. Στην τοποθέτησή μου δεν υπάρχει η παραμικρή υπερβολή, αντίθετα συμβαίνουν και χειρότερα, τα οποία πληροφορούμαστε στην πορεία.

Και οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενοι, στήνουν το δικό τους κομματικό κράτος. Ομολογώ πως τούτοι οι «καινούργιοι», που στην πραγματικότητα είναι οι παλαιοί του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους οι αντίπαλοί τους τους έλεγαν «κομματόσκυλα», είναι πιο εκπαιδευμένοι. Ανδρώθη­καν μέσα στο ΠΑΣΟΚ τις παλιές… καλές εποχές, κέρδισαν προνόμια που δεν δικαιούνταν και για τα οποία δεν εργάστηκαν σκληρά όπως οι άλλοι άνθρωποι. Οταν τους έκανε τη «λαδιά» ο εξοχότατος Γεώργιος Παπανδρέ­ου, κουβαλώντας στη χώρα τους δανειστές της Ευρώπης και του ΔΝΤ, τον εγκατέλειψαν μέσα σε μια νύχτα και έτρεξαν στο «άλογο» που θα κέρδιζε την κούρσα, τον Αλέξη Τσίπρα. Μόνο και μόνο για να σώσουν τα τομάρια τους και τα προνόμια τους.

Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν τους έχει ανάγκη, ειδικά τώρα που καλώς ή κακώς (και θα το αποφασίσει η Ιστορία) «βαδίζει και αυτός στον δρόμο» των προηγούμενων. Εάν δεν τους κάνει γρήγορα πέρα, σε λίγο καιρό θα συζητούμε για «τα σκάνδαλα του Αλέξη» και θα ξεχάσουμε τα ανομήματα αυτών που καταλήστεψαν την Ελλάδα και τη γονάτισαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οι πολίτες που ψήφισαν τον κ. Τσίπρα περίμεναν μια διαφορετική, μια καλύτερη ζωή, ανέμεναν τιμωρία αυτών που τους έκλεψαν τις ζωές τους. Αντίθετα βλέπουν τα ίδια και αυτά από τον ίδιο κομματικό στρατό και τους ίδιους διεφθαρμένους του παλιού συστήματος…

WWW.ETHNOS.GR, WWW.MIGNATIOU.COM

ΑΠΟhttp://mignatiou.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s