Επιστολή καταπέλτης στον Τσίπρα, από τον απολυμένο διοικητή του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ – Σχόλιο του Δικτύου μας

ΠΗΓΗhttp://www.eyedoll.gr

ELPIS - GIANNAROS

Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, Θοδωρής Γιάνναρος, ο οποίος πληροφορήθηκε την αποπομπή του ενόσω συμμετείχε σε φιλανθρωπική εκδήλωση της ομογένειας ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για το νοσοκομείο του.

Παρατίθεται αυτούσια:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.Ονομάζομαι Θεόδωρος Γιάνναρος και από το 2010 έως και πριν από μερικές ημέρες, ήμουν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΕΛΠΙΣ».

Το νοσοκομείο που ανέλαβα, τότε, δεν το ήξεραν ούτε στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του και ο κόσμος γενικά το απέφευγε, ως υποβαθμισμένο και πεπαλαιωμένο.

Η αλήθεια είναι πως αν και είναι το αρχαιότερο Ελληνικό νοσοκομείο (1846), καμία κυβέρνηση δεν το υποστήριξε!
Αντίθετα, όλες είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να το κλείσουν.

Την ίδια μέρα που ανέλαβα, κατήργησα τη «λίστα αναμονής» και μαζί με αυτή, τον λόγο ύπαρξης για το γνωστό «φακελάκι».

Δυστυχώς, ήμουν άτυχος! Με το που ανέλαβα ήρθε και εγκαταστάθηκε η κρίση στη χώρα μας.

Τότε ανέλαβα και δράση. Μερικούς μήνες αργότερα με δική μου πρωτοβουλία και απέναντι σε όλους και σε όλα, δημιούργησα τη «Συμμαχία Νοσοκομείων για τους Ανασφάλιστους».

Δέχθηκα απίστευτες επιθέσεις απο το κατεστημένο, με τη δικαιολογία πως «κατέστρεφα το ΕΣΥ»…

Άντεξα και αντεπιτέθηκα.

Συνεργάστηκα με ολα τα «Κοινωνικά Ιατρεία» και βρίσκαμε από κοινού λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα της μη πρόσβασης των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία και στα φάρμακα που χρειάζονταν.

Λίγο αργότερα, δημιούργησα με Φιλέλληνες Αυστριακούς Δημοσιογράφους και Ακαδημαϊκούς, την Οργάνωση «Griechenlandhilfe», που στα Ελληνικά σημαίνει «Βοήθεια στην Ελλάδα».

Μέσω αυτής της οργάνωσης καταφέραμε να τροφοδοτούμε, εκτός του ΕΛΠΙΣ, αλλά 22 σημεία στην ελληνική επικράτεια.

Καταφέραμε να φέρουμε εκατοντάδες τόνους φαρμάκων, νοσοκομειακού υλικού, αναλώσιμων, παιδικών τροφών, μηχανημάτων και ρουχισμού, τα οποία μοιράσαμε σε νοσοκομεία, γηροκομεία, ξενώνες με παιδιά με ειδικές ανάγκες και οργανώσεις αλληλεγγύης για όλους.

Για τις δράσεις αυτές δεν βρήκα φιλικό περιβάλλον, ούτε συνδρομή από κανέναν!

Έκανα κυριολεκτικά «του κεφαλιού μου», αλλά με οδηγούσε η καρδιά και το ένστικτό μου…και ο κόσμος υποστήριζε αυτή την προσπάθεια, διότι τη θεωρούσε «όαση στην επέλαση της Κρίσης».

Όλα, ανεξαιρέτως τα Ελληνικά ΜΜΕ, και τα μεγαλύτερα από την Ευρώπη και την Αμερική, άρχισαν να γράφουν η να μεταδίδουν διθυραμβικά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ για τη «Μάχη του Ελπίς» οπως την ονόμασαν…

Ξένοι πολίτες άρχισαν να στέλνουν δωρεές στο Ελπίς, τις οποίες μάζευαν ευρώ-ευρώ!

Το μικρό αυτό Αθηναϊκό νοσοκομείο, άρχισε να κάνει εξωτερική πολιτική, εξάγοντας την ανθρωπιά, τη διορατικότητα, την εφευρετικότητα και την εξυπνάδα των Ελλήνων.

Στο νοσοκομείο αυτό παρήλασαν τα πιο βαριά ονόματα των Ελλήνων και ξένων Δημοσιογράφων, μένοντας μερόνυχτα δίπλα μας, και μεταδίδοντας ρεπορτάζ σχετικά με το πώς ένα μικρό νοσοκομείο-θρύλος, μπορεί να τα καταφέρνει με ελάχιστα χρήματα να μην του λείπει τίποτα, περιθάλποντας όμως, διπλάσιους ασθενείς από πριν, λόγω της κρίσης, αλλά και τους ανασφάλιστους, για τους οποίους ήταν το «αποκούμπι» τους.

Όταν όλα τα νοσοκομεία αρνούνται να δεχθούν τους απεργούς πείνας της Υπατίας, με δική μου πρωτοβουλία, και κόντρα στις εντολές, ανέλαβα, πείθοντας και τον τότε υπουργό υγείας, στο Ελπίς, περίπου τους 70 απο αυτούς, μέχρι το πέρας της απεργίας τους και φροντίζοντάς τους.

Ως αποτέλεσμα της ανυπακοής μου αυτής, ήταν να γίνω το κόκκινο πανί…αλλά επιβίωσα, γιατί ο κόσμος και τα ΜΜΕ με δικαίωσαν και στάθηκαν δίπλα μου.

Και το Ελπίς προχώρησε στην αντεπίθεση του:

* Υπέγραψα «Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κοινωνικό Ιατρείο «Αποστολή» του ΙΣΑ και της Αρχιεπισκοπής.
* Συνεργάστηκα στενά με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού.
* Υπέγραψα «Μνημόνιο Συνεργασίας» με το «Κέντρο Στήριξης Οικογένειας» (ΚΕΣΟ) της Αρχιεπισκοπής, στο οποίο δώρισα πολλούς τόννους φάρμακα και τρόφιμα.
* Υπέγραψα «Μνημόνιο Συνεργασίας» με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών», για τους χιλιάδες ανασφάλιστους δικηγόρους.
* Υιοθέτησα με το νοσοκομείο μου τους ξεχασμένους κατοίκους του Καστελλόριζου, τους οποίους επισκεφθήκαμε αρκετές φορές ή στείλαμε φάρμακα.
* Υιοθέτησα τον Δήμο Περιστερίου, ένα Δήμο 500 χιλιάδων κατοίκων, υπογράφοντας «Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμαρχο του.

Το Ελπίς πλέον έδινε «γραμμή ανθρωπιάς» σε πολλά άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας.

Αυτό, σίγουρα, στο κατεστημένο δεν άρεσε…αλλά και πάλι, επιβίωσα και συνέχισα αυτό που το 2010 ξεκίνησα.

Παρέδωσα εν μέσω κρίσης, τη στιγμή που αλλά νοσοκομεία έκλειναν κλινικές, 3 νέες υπερσύγχρονες μονάδες: το νέο Αιμοδυναμικό εργαστήριο, τη νέα μονάδα εμφραγμάτων, και τη νέα καρδιολογική κλινική, με χρήματα του ίδιου του νοσοκομείου, χωρίς να ζητήσουμε ούτε ένα ευρώ από το κράτος ή την Ε.Ε.

Δεν πρόλαβα να παραδώσω ο ίδιος τις δυο επόμενες νέες κλινικές, τη νέα ΩΡΛ και τη νέα Οφθαλμολογική κλινική…οι οποίες, όμως, είναι έτοιμες!

Παρόλο που δεν ήμουν ο πιο υπάκουος διοικητής, όντας πάντα δίπλα στους πολίτες και κόντρα στο κατεστημένο και την «τρόικα», και παρόλο που δεν ήμουν πολιτικό στέλεχος κανενός από τα κυβερνώντα κόμματα, επιβίωσα τριών αξιολογήσεων, διότι, απλά, το έργο μου ήταν καταγεγραμμένο και οι υπουργοί το γνώριζαν.

Τα τελευταία δυο χρόνια, άρχισα να επισκέπτομαι τα Σαββατοκύριακα που μπορούσα, ξένες χώρες, και μέσω δωρεών έφερνα εξοπλισμό στο νοσοκομείο, ο οποίος ήταν απαραίτητος για την καλύτερη περίθαλψη των πολιτών.
Τιμήθηκα απο το Hellenic American Council, στο Los Angeles, για τη συνεισφορά μου στους πολίτες της Ελλάδας και μίλησα σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση της Ομογένειας, όπου συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό πόσο για να αγοραστεί εξοπλισμός χειρουργείου.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή, διότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιζόταν σε όλη την Αμερική.

Εκεί ακριβώς, στο βήμα, και κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου σε μικτό ακροατήριο Ελλήνων και Αμερικανών, ήρθε με μήνυμα η παύση μου…

Κύριε Πρωθυπουργέ.

Πιστεύετε πως η προσπάθεια αυτή, άξιζε να βαθμολογηθεί απο την 1η Υγειονομική Περιφέρεια με τον «Βαθμό Αξιολόγησης» «1» &. «2» ;

Πιστεύετε πως η προσπάθεια που γίνεται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, με ανιδιοτέλεια και με γνώμονα την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων και γενικά αυτών που έχουν την ανάγκη μας, πρέπει, από ανθρώπους που έχουν τα δικά τους ιδιοτελή κίνητρα, να εξουδετερώνονται τόσο βάναυσα, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, αλήθειας, δεοντολογίας και ηθικής;

Είμαι της άποψης πως αν ενημερωθείτε για την ουσία αυτής της μεθόδευσης, σίγουρα δεν θα συμφωνήσετε και σίγουρα θα αντιδράσετε.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως η ανοικτή αυτή επιστολή, δεν γράφτηκε με σκοπό να αποκομίσω κάτι για τον εαυτό μου.

Δεν ζητώ, απολύτως, τίποτα, ούτε προσδοκώ κάποιο όφελος.

Μόνο θα ήθελα, εσείς ο ίδιος να έχετε άποψη σχετικά με την εσκεμμένη αυτή πράξη ανθρώπων, που από πλευράς ηθικής και δεοντολογίας, δεν θα έπρεπε να έχουν θέση ευθύνης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας!

Φιλικά
Θεόδωρος Γιάνναρος – τ. Διοικητής Νοσοκομείου «Ελπίς».

ΠΗΓΗhttp://www.eyedoll.gr

 

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΕάν ο πρώην πλέον διοικητής του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» περιμένει απάντηση από τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, θα περιμένει άσκοπα, διότι το πρόβλημα ξεκινάει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και διαχέεται προς τα κάτω. Τα όσα συνέβησαν στον πρώην διοικητή του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» δεν εκπλήσσουν πλέον. Είχαν προηγηθεί και άλλες εκπαραθυρώσεις, που αποκλειστικό κίνητρο είχαν, είτε την αντικατάσταση στελεχών της διοίκησης με φίλους, συγγενείς και κομματικά στελέχη, είτε με πιθανή εξυπηρέτηση λοιπών ιδιοτελών συμφερόντων (δείτε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώεδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ). Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. δεν κάνει τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό, που έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τις οποίες ορθώς κατηγορούσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όταν ήταν στην αντιπολίτευση (π.χ. δείτε εδώ). Τελικά, τίποτε δεν άλλαξε. Η μόνη διαφορά με τους προηγούμενους είναι, ότι οι τωρινοί κυβερνώντες δεν κρατούν καν τα στοιχειώδη προσχήματα, καθώς σε συντομότερο χρονικό διάστημα από τους προηγουμένους, με τον πλέον χονδροειδή τρόπο και στη χειρότερη για την πατρίδα μας συγκυρία, ενώ μάλιστα λαμβάνουν τα πλέον σφαγιαστικά για τον λαό μας μέτρα, κάνουν ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι. Είναι προφανές, ότι βιάζονται να αλώσουν το κράτος και να βολευτούν ενόψει της βέβαιης και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάρρευσής τους. Είναι προφανές, ότι θα γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές (ήδη συμβαίνει), όπου οι προηγούμενοι και πρώτοι διδάξαντες θα κατηγορούν (ορθώς) τη σημερινή κυβέρνηση για οικογενειοκρατία, νεποτισμό και κομματισμό, αλλά εάν και όταν επανακτήσουν την εξουσία, θα πράξουν και αυτοί ακριβώς τα ίδια, όπως τα είχαν πράξει και στο παρελθόν.

Καημένη πατρίδα!

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s