Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα, ότι χθες υπέγραψε ο Αλεξιάδης την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών – Σχόλιο του Δικτύου μας

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΌπως συνηθίζει ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, έσπευσε σήμερα να ανακοινώσει διθυραμβικά, με δελτίο τύπου του Υπουργείου, την εκ μέρους του χθεσινή υπογραφή υπουργικής απόφασης, με την οποία αναπροσαρμόζει τις αντικειμενικές αξίες, χωρίς όμως να έχει δημοσιευτεί ακόμη αυτή η απόφαση σε Φ.Ε.Κ. ή στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (εκτός και εάν έχει διαφύγει της προσοχής μας αυτή η δημοσίευση) και ενώ ήδη προ ημερών είχε διαρρεύσει το φερόμενο περιεχόμενό της στον Τύπο. Ήδη από την ανακοίνωση του Υπουργείου εξάγονται πολλά συμπεράσματα και προκύπτουν τα πρώτα λάθη στην έκδηλη προσπάθεια να εμφανιστούν ο Υπουργός και η κυβέρνηση, ως φιλολαϊκοί, αλλά και ως πλήρως συμμορφούμενοι με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Εμείς θα αναμένουμε και τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης, ώστε να προβούμε σε συνολικό σχολιασμό, αποφεύγοντας να αναδημοσιεύσουμε ό,τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Ελπίζουμε αύριο να υπάρξει η σχετική δημοσίευση. Προς το παρόν παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχετικά με τις νέες αντικειμενικές αξίες

Υπογράφηκε την Τρίτη 19.1.2016, η Υπουργική Απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Η Υπουργική Απόφαση:
1) Εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ περί αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, με αναδρομική ισχύ από τις 21.5.2015, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

2) Εφαρμόζει τις νομοθετικές αποφάσεις, που έχουν ψηφιστεί από το 2007, και καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχε προχωρήσει σε εφαρμογή τους.

3) Διαψεύδει τις Κασσάνδρες, οι οποίες έσπευσαν να παραπληροφορήσουν για ¨αυξήσεις και νέα φορολογική επιβάρυνσή των πολιτών¨, χωρίς να έχουν δει καν τις προτάσεις των αρμόδιων επιτροπών.

4) Επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις περί καμίας αύξησης στις αντικειμενικές αξίες, εκ μέρους της Κυβέρνησης. Στις εννέα κλίμακες διαδοχικών ομάδων τιμών ζώνης που δημιουργούνται, και αφορούν όλη την επικράτεια, στις ισχύουσες τιμές από 400- 650 ευρώ, οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες, όπως και στις τιμές από 4.050- 8.800 ευρώ. Σε όλες τις άλλες ομάδες τιμών ζώνης έχουμε μείωση των ισχυουσών τιμών από 5- 19%.

5) Παρά τις εισηγήσεις για αύξηση των τιμών αντικειμενικής αξίας (σε μερικές ζώνες), η πολιτική βούληση ήταν ξεκάθαρη και σταθερή για καμία αύξηση στις τιμές των αντικειμενικών αξιών.

           Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και οι επιτροπές που συστάθηκαν (για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών) διεκπεραίωσαν επιτυχώς το έργο τους και σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανταποκρίθηκαν στις νομικές και κοινωνικές αναγκαιότητες.

ΠΗΓΗhttp://www.mnec.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s