Μία ελληνική συνωμοσία : Πώς η ΕΚΤ συνέτριψε τα σχέδια του Βαρουφάκη (του Νόρμπερτ Χέρινγκ)

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

A Greek conspiracy: How the ECB crushed Varoufakis’ plansHARING NORBERT

Μετάφραση του άρθρου του Νόρμπερτ Χέρινγκ [1] από το blog : για την κοινωνικη αριστερα

Ένας διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα συνωμοτεί με τον Πρόεδρο της (ελληνικής) Δημοκρατίας για να σαμποτάρουν την διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησής του ώστε να αποδυναμώσει τις διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αφού η κυβέρνηση έχει συνθηκολογήσει, αυτός ο διοικητής, ο οποίος είναι στενός φίλος του νέου Υπουργού Οικονομικών και το αφεντικό της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξιδεύουν μαζί στην ΕΚΤ προκειμένου να παραλάβουν τους επαίνους και τις ανταμοιβές τους. Αυτό δεν είναι επινόηση, είναι τώρα πλέον τεκμηριωμένο.

STOYRNARAS - PAYLOPOYLOS

Στις 19 Ιανουαρίου, η γερμανική Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη ενημέρωσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε την ΕΚΤ και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi, και ότι συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας, Γιάννη Στουρνάρα.

Θυμηθείτε. Όταν η υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση της Αθήνας ήταν σε εντατικές διαπραγματεύσεις με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, η ΕΚΤ άσκησε πιέσεις αποκόπτοντας τις ελληνικές τράπεζες από τις τακτικές πράξεις χρηματοδότησης από την ΕΚΤ. Θα μπορούσατε να πάρετε ευρώ μόνο μέσω της «Επείγουσας Παροχής Ρευστότητας» (ELA) από την ελληνική κεντρική τράπεζα (Τράπεζα Της Ελλάδος) και η ΕΚΤ τοποθέτησε ένα αυστηρό όριο σε αυτά. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης εργάστηκε πάνω σε σχέδια έκτακτης ανάγκης για να κρατήσει το σύστημα πληρωμών ενεργό για την περίπτωση που η ΕΚΤ θα διέκοπτε εντελώς την παροχή ευρώ.

STOYRNARAS - DRAGI

Έχει ήδη αναφερθεί και συζητηθεί ότι κάποιος στενός συνεργάτης του Στουρνάρα σαμποτάρισε την κυβέρνηση αυτή την περίοδο, στέλνοντας ένα σημείωμα σε έναν δημοσιογράφο του οικονομικού ρεπορτάζ, το οποίο ήταν πολύ επικριτικό σχετικά με τις τακτικές διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης και την κατηγορούσε για τα προβλήματα των τραπεζών, τα οποία η ίδια η ΕΚΤ είχε εντείνει, αν δεν τα είχε προκαλέσει.

Πρίν λίγες μέρες, ο ίδιος Στουρνάρας εξέθεσε μια συνωμοσία. Υπερηφανευόταν ότι είχε συγκαλέσει πρώην πρωθυπουργούς και ότι απευθύνθηκε επίσης και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να δημιουργήσει ένα τείχος, εμποδίζοντας το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του Βαρουφάκη.

Εκ των υστέρων, φαίνεται σαν ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να είχε υπογράψει τη συνθηκολόγησή του με τον Στουρνάρα και την ΕΚΤ ήδη από τον Απρίλιο 2015, όταν αντικατέστησε τον Βαρουφάκη από επικεφαλής της διαπραγμάτευσης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος και θα γινόταν αργότερα υπουργός Οικονομικών μετά την παραίτηση Βαρουφάκη. Στην περίπτωση αυτή, ο νυχτερινός διαπραγματευτικός μαραθώνιος, τον Ιούλιο, μετά τον οποίο ο Τσίπρας υπέγραψε δημοσίως τη συνθηκολόγηση του, θα μπορούσε απλώς να είναι μια παράσταση για να αποδείξει ότι πολέμησε γενναία μέχρι το τέλος.

TSAKALOTOS-5

Γιατί το υποψιάζομαι αυτό; Επειδή έμαθα σε μια συνέντευξη του Τσακαλώτου στην Handelsblatt, η οποία δημοσιεύθηκε στις 15 του Γενάρη του 2016, ότι είναι στενός φίλος του Στουρνάρα. Ψάχνοντας λίγο περισσότερο, έμαθα ότι η σύζυγος του Τσακαλώτου είναι «Διευθύνων Σύμβουλος» στην Τράπεζα της Ελλάδος (στην οποία είναι διοικητής ο Στουρνάρας).

Αυτή είναι η καταχώρηση της Wikipedia:
«Heather Gibson Denise (ελληνικά: Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον, Γεννημένη στη Γλασκώβη) είναι μια σκοτσέζα οικονομολόγος που υπηρετεί σήμερα ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (από το 2011). Αυτή είναι η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του σημερινού Έλληνα Υπουργού Οικονομικών. «

Την εποχή κατά την οποία εκείνη προσελήφθει , ο Στουρνάρας υπηρετούσε ως Γενικός Διευθυντής μιας δεξαμενής σκέψης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η φιλία του τρίο πηγαίνει πίσω δεκαετίες όταν βρίσκονταν μαζί σε ένα βρετανικό πανεπιστήμιο. Συνέγραψαν μαζί ακόμη και ένα βιβλίο το 1992. (Heather D. Gibson, Γιάννης Στουρνάρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος: Οι Πραγματικοί και οι Χρηματοπιστωτικοί Τομείς στη Νότια Ευρώπη: Catch-up, Σύγκλιση και Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, University of Kent, Canterbury 1992) [2]

TSIPRAS - DRAGI

Έτσι: Ο πρώην επικεφαλής διαπραγματευτής της ελληνικής κυβέρνησης (Ευκλείδης Τσακαλώτος) είναι και ήταν στενός φίλος του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (του Γιάννη Στουρνάρα) και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας ήταν το αφεντικό της συζύγου του Ευκλείδη Τσακαλώτου (της Heather Denise Gibson). Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, τράπεζα η οποία αποτελεί μέρος του Ευρωσυστήματος των κεντρικών τραπεζών, παίρνει τις εντολές του από την ΕΚΤ, δηλαδή στην αντίθετη πλευρά στις διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος (ο Στουρνάρας) σαμποτάρισε ενεργά τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης της χώρας του.

Εάν αυτός (ο σύνδεσμος μεταξύ των προσώπων που περιγράφτηκε παραπάνω) δεν φαντάζει σαν ακατάλληλος σύνδεσμος για κάποιον επικεφαλής διαπραγματευτή, δεν ξέρω ποιός θα μπορούσε να είναι ακατάλληλος.

Νόρμπερτ Χέρινγκ

Σημειώσεις:
[1] Νόρμπερτ Χέρινγκ
(Ο επίτιμος πρόεδρος του λεγόμενου «σκιώδους συμβουλίου» της ΕΚΤ)
[2] (Heather D. Gibson, Yannis Stournaras, Euclid Tsakalotos: The Real and Financial Sectors in Southern Europe: Catch-up, Convergence and Financial Institutions, University of Kent, Canterbury 1992.)

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΚΤ, η Fed, η «Ομάδα των 30» και η ατζέντα τους

Η ομάδα των τριάντα (α)

http://giatinkinonikiaristera.blogspot.gr/2016/01/blog-post_23.html

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s