ΜΟΙΡΑΣΑΝ 14 ΕΚΑΤ. € ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ! Όταν θέλουν μπορούν – Διαγωνισμός … εξπρές για τους καταυλισμούς των μεταναστών!

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

SPIRTZHS-2

Ίσως να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να μοιράσει το δημόσιο 14 εκατ. ευρώ και τον βρήκε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη.

Με δικαιολογίο το κατ΄επείγον του θέματος για  την δημιουργία των χώρων πρώτης υποδοχής και φυλοξενίας προσφυγών και μεταναστών, η κυβέρνηση προχώρησε διαγωνισμό μόλις 9 ωρών για να προμηθευτεί τα κοντέινερ και «χτίσει» τους καταυλισμούς. Απέδειξε έτσι ότι όταν… θέλει μπορεί.

Έτσι μετά από πολύμηνη αδιαφορία και ελληνικό ωχαδερφισμό όπου αφήναμε μετανάστες και πρόσφυγες να λιάζονται η Κυβέρνηση πρώτη φορά Αριστερά τρέχει πανικόβλητη στο παραπέντε προσπαθώντας να σπάσει το φράγμα του ήχου. Στη βιασύνη τους όμως αυτή φαίνεται όμως ότι καταλύεται η διαφάνεια και ο ανταγωνισμός.

Χθες 2 Φεβρουαρίου αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει διαγωνισμό για την προμήθεια των 1150 μεταφερόμενων οικίσκων τύπου κοντέινερ επιφάνειας εκάστων 25τ.μ για την προσωρινή στέγαση προσφύγων τρίτων χωρών. Τα χαρακτηριστικά του διαγωνισμού περιλαμβάνονται μάλιστα σε 66 σελίδες.

Το καταπληκτικό όμως είναι ότι ενώ ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε χθες έληγε και χθες καθώς οι ενδιαφερόμενοι εντός της ημέρας να καταθέσουν τις προσφορές τους. Το επίσης καταπληκτικότερο είναι ότι ο διαγωνισμός παρ’ ότι αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου δεν είναι ανοιχτός προς όλους αλλά αφορά μόνο 7 εταιρίες οι οποίες αναφέρονται και ονομαστικά. Για του λόγου του αληθές δέστε ολόκληρη την προκήρυξη του διαγωνισμού.

διενεργεια διαγωνισμού 14.000.000 για 1.150 κοντέινερ(3)

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s