Η αποζημίωση που καλείται να καταβάλει η Ελλάδα για την «υπόθεση ζαρντινιέρα» – Το πρόστιμο θα πληρωθεί από τους υπαίτιους ή από το φορολογούμενο;

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

ZARTINIERA

Tο ποσό των 450.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο στον Κύπριο φοιτητή, Αυγουστίνο Δημητρίου, για την υπόθεση ξυλοδαρμού τον Νοέμβριο του 2006 στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς.
Πρόκειται για τη γνωστή «υπόθεση ζαρντινιέρα» η οποία είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων εξαιτίας της στάσης που κράτησε η τότε ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε εφετειακή απόφαση για την απόλυτη ευθύνη των αστυνομικών, αποκρούοντας τις αιτιάσεις του Δημοσίου, ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι «εντελώς υπερβολικό», καθώς και τον ισχυρισμό ότι ο παθών ευθύνεται κατά 95% για ότι του συνέβη.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να επιδικαστεί σε βάρος του Δημοσίου αποζημίωση για την ηθική βλάβη (ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, πόνο, τρόμο κτλ που υπέστη ο 34χρονος).

Η αποζημίωση προσδιορίστηκε στα 300.000 ευρώ και αναμένεται να προσεγγίσει τις 450.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, από την επίδοση της αγωγής τον Ιούνιο του 2009.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ/MEGAPRESS/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s