Νέα γκάφα (;) του λαλίστατου Αλεξιάδη. Αυτή τη φορά με τις δηλώσεις του περί χρεών των τηλεοπτικών καναλιών από φόρους και πρόστιμα. Η απάντηση των καναλαρχών

Ξεπερνούν τα 34 εκ. οι οφειλές των τηλεοπτικών σταθμών, υποστηρίζει ο Αλεξιάδης

ΑΠΟhttp://mignatiou.com

ALEXIADHS-2

Ξεπερνούν τα 34 εκατ. ευρώ, οι συνολικές οφειλές των τηλεοπτικών σταθμών από φόρους τηλεοπτικών διαφημίσεων και απλήρωτων προστίμων που έχουν καταλογιστεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κατά το 2015 καταλογίστηκαν 39.300.659 ευρώ φόροι τηλεοπτικών διαφημίσεων ενώ από το 2010 έως σήμερα επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ, πρόστιμα 23.332.729 ευρώ. Από τα 62.633.338 ευρώ των συνολικών οφειλών, έχουν εισπραχθεί μόλις 34.052.928 ευρώ.
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το 2013, επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ 175 πρόστιμα, βεβαιώθηκαν 8.133.080 ευρώ και εισπράχθηκαν μόνο 1.870.140 ευρώ.

Συνεχίζοντας ο κ. Αλεξιάδης, έκανε λόγο για “σκανδαλώδες νούμερο”, και πρόσθεσε, ότι πρέπει να υποχρεώνονται οι ιδιοκτήτες καναλιών, “όταν ξεκινούν”, όπως είπε, «τα δακρύβρεχτα δελτία των 8.00 που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα χρέη του κόσμου, να περνάει μια ταινία από κάτω στην οθόνη στην οποία να αναγράφεται το χρέος του καναλιού, για να ενημερώνονται οι τηλεθεατές».

Στην ερώτησή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ζητούσε να πληροφορηθεί τον αριθμό και το ύψος των προστίμων τα οποία έχουν επιβληθεί από το ΕΣΡ και πόσα από αυτά έχουν εισπραχθεί και από ποιον φορέα, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει “σαφέστατη σχέση μεταξύ των χρεών των τηλεοπτικών σταθμών και της πολεμικής που ασκούν στην κυβέρνηση”.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι προτίθεται να ασκήσει “βέτο” προκειμένου να αποκλειστούν από το δικαίωμα αδειοδότησης, τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλλει τις οφειλές τους στο Δημόσιο.

Κ. Θεοδωρακάκος, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

ΑΠΟhttp://mignatiou.com

 

ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ! «Δεν σου χρωστάμε τίποτα»

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

KANALIA

Με μια κατηγορηματική ανακοίνωση η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) «επιτίθεται» στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό για το θέμα των χρεών στο δημόσιο από τα κανάλια!

Διαψεύδει λοιπόν με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί – μέλη της χρωστούν πρόστιμα στο ελληνικό Δημόσιο, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος, από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ , στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε τα στοιχεία συνολικά ανά έτος, χωρίς να προσδιορίζει σε ποιους αναφέρεται ως οφειλέτες κι ανέφερε ότι τα στοιχεία που καταθέτει είναι χρήματα που χρωστούν τα κανάλια, δηλώνοντας: «Είναι πλέον θέμα άλλων φορέων- πιθανώς του ΕΣΡ, δεν γνωρίζω το νομικό καθεστώς- να ενημερώσουν ποιες είναι οι οφειλές ανά έτος και ανά κανάλι».

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι αυτό είναι ψευδές και ότι η ιστοσελίδα του ΕΣΡ καταγράφει διαχρονικά όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ανά ηλεκτρονικό μέσο και για ποια αιτία. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται, επισημαίνεται, τα έξι μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, αλλά τα στοιχεία αυτά αφορούν χρεοκοπημένους σταθμούς, περιφερειακά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ κάνει λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα και επισημαίνει πως παρόμοια τακτική επιχειρήθηκε και για το φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων. Κλείνοντας η ανακοίνωση τονίζει ότι τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ δεν χρωστούν απολύτως τίποτα στο ελληνικό Δημόσιο καθώς έχουν πληρώσει όλες τους τις οφειλές, είτε έχουν ρυθμίσει τις υποχρεώσεις τους κατά τον νόμο.

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s