Στους Έλληνες φορολογούμενους τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής – Σχόλιο του Δικτύου μας

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

MEGARO MOYSIKHS

Με μια σκανδαλώδη τροπολογία (που είχε εισαχθεί στις δύο κυρώσεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες αναρτήθηκαν σε ΦΕΚ την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών) η οποία έρχεται προς ψήφιση αύριο το μεσημέρι, η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει τα χρέη του Μεγάλου Μουσικής στους Έλληνες φορολογούμενους.
Σύμφωνα με την τροπολογία, το ελληνικό δημόσιο:

– αναλαμβάνει την εξόφληση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων λειτουργικών υποχρεώσεων του Μεγάρου, ύψους 14,39 εκατ. ευρώ,
– παραιτείται από τη διεκδίκηση βεβαιωμένων οφειλών 43,41 εκατ. ευρώ,
– αναλαμβάνει το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων του Μεγάρου,
– απαλλάσσει το Μέγαρο «από κάθε φύσεως φόρους, τέλη, εισφορές και δικαιώματα ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου, για πράξεις που σχετίζονται με την ανάληψη των ανωτέρω δανειακών του υποχρεώσεων» από το ελληνικό Δημόσιο.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της τροπολογίας:
«(…) με το παρόν σχέδιο νόμου προβλέπεται πλέον ρητώς η πλήρης και ευθεία ανάληψη της υποχρεώσεως αποπληρωμής των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων του ΟΜΜΑ από το Ελληνικό Δημόσιο. Τα δάνεια αυτά, 25ετούς διαρκείας, ανέρχονται (…) σε 245 εκατομμύρια ευρώ και το υπολειπόμενο κατά κεφάλαιο ποσό προς αποπληρωμή, εκτός τόκων, ανέρχεται σε 226,33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό του συνόλου των υπολειπομένων τοκοχρεωλυτικών δόσεων, περιλαμβανομένων δηλαδή των τόκων, ανέρχεται σε 326,33 εκατομμύρια ευρώ. Η ανάληψη της υποχρεώσεως αυτής είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δεν επιβαρύνει δηλαδή περαιτέρω ούτε το χρέος ούτε το έλλειμμα αφού έχει ήδη μέχρι τώρα συνυπολογισθεί».
Όλα αυτά, με αντάλλαγμα την παραχώρηση στο ελληνικό Δημόσιο του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων του Μεγάρου, παλαιών και νεότερων. Μόνο που… τα κτίρια αυτά θα παραμείνουν (έλεγχος, διαχείριση και διοίκηση) στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) για διάστημα 30 ετών! Διάστημα, μάλιστα, για το οποίο το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται και από την είσπραξη τιμήματος…
Δείτε ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩ
Πηγή: Λίμπεραλ

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

 

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΕνώ η κυβέρνηση, με τον πλέον προκλητικό τρόπο, επιχειρεί να απαλλάξει μεγαλόσχημους ιδιώτες από τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής, χωρίς επί της ουσίας το παραμικρό όφελος για το ελληνικό Δημόσιο και με επιβάρυνση για τους Έλληνες φορολογουμένους (οι ΑΝ.ΕΛ. εκ του ασφαλούς αρνήθηκαν να ψηφίσουν τη σχετική τροπολογία), την ίδια στιγμή στην κυριολεξία ξεπουλάει  14 περιφερειακά αεροδρόμια στη γερμανική (κρατική) εταιρεία FRAPORT, με μία απολύτως σκανδαλώδη σύμβαση, η οποία θα ζημιώσει στο μέγιστο βαθμό το ελληνικό Δημόσιο, τους Έλληνες φορολογουμένους και τους εργαζομένους σ’αυτά τα αεροδρόμια. Πρόκειται για μία άκρως αποικιοκρατική σύμβαση, η οποία θίγει καίρια και τα εθνικά συμφέροντα, αλλά και την ελληνική οικονομία, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες, όπως αποκαλύφτηκε σε σχετική τηλεοπτική εκπομπή. Θυμίζει σε πολλά σημεία τη σύμβαση για τα 28 ακίνητα, αλλά είναι πολλαπλασίως πιο επιζήμια και μάλιστα σε περισσότερους τομείς. Απαιτείται παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Το δε Συμβούλιο της Επικρατείας ελπίζουμε να εκδώσει την ορθή  απόφαση σε σχέση με τις αιτήσεις ακύρωσης που έχουν κατατεθεί και εκδικαστεί. Τώρα πλέον οφείλει επιτέλους η ελληνική Δικαιοσύνη να πράξει αυτό, που αναμένουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, και οι πράξεις της να ταυτιστούν με όσα αναφέρονται σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων. Από τα λόγια στην πράξη. Αναμένουμε και αξιολογούμε. Όπως είπε και ο Μίκης Θεοδωράκης, βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν και οι πάντες θα κριθούν.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s