Το ΝΑΤΟ ξεκινά επιχείρηση κατά των (Τούρκων) διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο

ΑΠΟhttp://mignatiou.com

PROSFYGIKO-9

Το ΝΑΤΟ στέλνει πολεμικά πλοία στο Αιγαίο για να συνδράμουν την Ελλάδα και την Τουρκία στην πάταξη των εγκληματικών δικτύων που διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ευρώπη, αποφάσισαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας των χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας κατά τη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες. Βεβαίως οι Νατοϊκοί δεν είπαν ότι οι διακινητές είναι ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΙ έμποροι αθώων ψυχών.

Η νατοϊκή επιχείρηση, η πρώτη αυτού του είδους για την Ατλαντική Συμμαχία, έχει ως στόχο να συνδράμει την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Υπάρχει ένα εγκληματικό συνδικάτο που εκμεταλλεύεται αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους και αυτή είναι μία οργανωμένη επιχείρηση διακίνησης ανθρώπων. Το να στραφούμε εναντίον του είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα…Αυτό είναι ο κύριος στόχος (της επιχείρησης αυτής”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ, δίνοντας το πολιτικό περίγραμμα της νατοϊκής απόφασης.

Αν και οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες δεν έχουν αποφασισθεί από τη στρατιωτική ηγεσία της συμμαχίας, η ιδέα συνίσταται στη συνεργασία πολεμικών πλοίων με την ελληνική και την τουρκική ακτοφυλακή και τις δυνάμεις της Frontex, σύμφωνα με το Ρόιτερς. Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ θα συμμετέχουν επίσης σε αποστολές παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών επάνω από το Αιγαίο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Η ονομαζόμενη Μόνιμη Ναυτική Δύναμη 2 του ΝΑΤΟ διαθέτει πέντε πολεμικά πλοία ανοικτά της Κύπρου και σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας Γκενς Στόλτενμπεργκ, θα πλεύσει σύντομα προς το Αιγαίο. Αν χρειασθεί, θα ενισχυθεί με επιπλέον πλοία.

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στην αποστoλή του ΝΑΤΟ, μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν πλήρη υποστήριξη προς την επιχείρηση.

Η Δανία αναμένεται επίσης να συμβάλει με ένα πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με πηγή της γερμανικής κυβέρνησης.
“Είναι σημαντικό τώρα να δράσουμε με ταχύτητα”, δήλωσε μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας η Γερμανίδα υπουργός Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η νατοϊκή επιχείρηση θα έχει αποτρεπτικό για τους διακινητές χαρακτήρα.

Είναι περισσότερο πιθανόν ότι οι πληροφορίες που θα συγκεντρώνονται για τη δράση των διακινητών θα παραδίδονται στην τουρκική ακτοφυλακή, ώστε να της επιτραπεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τους διακινητές, παρά ότι οι ίδιες οι νατοϊκές δυνάμεις θα κινούνται κατά των εγκληματιών, δήλωσαν πηγές του ΝΑΤΟ.

Ελληνικά και τουρκικά πλοία θα παραμείνουν στα χωρικά τους ύδατα αντιστοίχως και οι πρόσφυγες που θα διασώζονται από νατοϊκά πλοία θα επιστρέφουν στην Τουρκία, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

http://mignatiou.com/2016/02/to-nato-etimo-na-epichirisi-sto-egeo-lei-o-amerikanos-ipam/

Reuters, Αθηναϊκό Πρακτορείο-WWW.AMNA.GR., Βρυξέλλες, Βέλγιο

ΑΠΟhttp://mignatiou.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s