ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ: «Αξιολόγηση μετά την ολοκλήρωση του νέου ΤΑΙΠΕΔ» – Ξένος ο πρόεδρος του Ταμείου

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

SOIBLE-2

Πρόσωπο που θα επιλέξουν οι δανειστές θα αναλάβει τα ηνία του νεου Ταμείου Αξιοποίησης της Δημοσιας Περιουσίας το οποίο θα απορροφήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο συρτάρι Τσακαλώτου -σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» με τίτλο «Ξένος πρόεδρος στο νέο Ταμείο» – υπάρχει έτοιμο το προσχέδιο του νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή, στο οποίο προβλέπεται 5μελές εποπτικό – διοικητικό Συμβούλιο. Τα τρία από τα μέλη του, θα επιλεγούν από την ελληνική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα δύο από τους δανειστές που θα έχουν και το δικαίωμα να ορίσουν πρόεδρο. Στο νέο Ταμείο που θα ενταχθούν τα φιλέτα του κράτους, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ, Τράπεζες, ΔΕΚΟ και κρατικά ακίνητα, θα ελέγχεται απευθείας από το Λουξεμβούργο που είναι η έδρα του ESM.

Εντολή Σόϊμπλε
Το νέο Ταμείο, αποτελεί μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ενώ την ίδια στιγμή ο Σόιμπλε ασκώντας νέες πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση συνδέει τη δημιουργία του νέου Ταμείου με την αξιολόγηση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN, δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει της υποχρεώσεις που προβλέπει το Μνημόνιο, σημειώνοντας επίσης ότι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν λήξει η αξιολόγηση. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού παραμένει το κύριο σημείο τριβής στις συνομιλίες με την Ελλάδα».

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s