Στη Βουλή η δικογραφία κατά Σκουρλέτη – Τι αφορά

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

SKOYRLETHS

Στην Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία που αφορά ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος του υπουργού Περιβάλλοντος Παναγιώτη Σκουρλέτη και σχετίζεται με την άδεια πρόσβασης που έδωσε στο Αρχείο Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Η δικογραφία προέκυψε από μήνυση και καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Βασίλη Τσολακίδη.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Τσολακίδης κατηγορείται ότι το περασμένο καλοκαίρι μετά από προφορική εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος, παράνομα επέτρεψε να έχουν πρόσβαση για ένα δεκαήμερο στο πληροφοριακό σύστημα του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών, οι επιθεωρητές οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει έως 30 Ιουνίου 2015, πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις και είχαν διαγραφεί από το εν λόγω μητρώο, με συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα χρήσης του πληροφοριακού συστήματος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι η πρόσβαση δόθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και συνεπώς η δικογραφία θα έπρεπε να τεθεί στο αρχείο.

Αντίθετα, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, έκρινε ότι ενδεχομένως προκύπτουν αξιόποινες πράξεις και η δικογραφία θα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή για τα περαιτέρω.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s