Άνοιγμα των δρόμων από τους αγρότες ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – Σχόλιο του Δικτύου μας

ΠΗΓΗhttp://mignatiou.com

DIKAIOSYNH-5

Άνοιγμα των δρόμων από τους αγρότες ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους κατά τόπους Εισαγγελείς να παρέμβουν και με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα και να ασκηθούν ποινικές διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών στους αγρότες που έχουν αποκλείσει τις εθνικές οδούς.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στους κατά τόπους συναδέλφους της να παρέμβουν με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, «ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

Η κυρία Κουτζαμάνη αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών».

Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 Ποινικού Κώδικα όπως ισχύει)»

Ακόμη, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφέρει ότι «η πρόβλεψη του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας».

Και καταλήγει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι θεωρεί υποχρέωσή της, να υπενθυμίσει στους συναδέλφους της εισαγγελείς, το αυτονόητο καθήκον τους.

ΠΗΓΗhttp://mignatiou.com

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΜακάρι την ίδια σπουδή να επεδείκνυε ή να επιδείξει η ορισθείσα κα Κουτζαμάνη και για πλείστες άλλες περιπτώσεις, που, εάν είχε υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση από την ίδια και τους προκατόχους της (επίσης ορισθέντες από την εκάστοτε κυβέρνηση) ενδέχεται να μην έφθανε η χώρα μας σ’αυτήν την κατάντια, αλλά και οι αγρότες μας να μην έφθαναν στη σημείο να αναγκάζονται να κλείνουν τους δρόμους για την επιβίωσή τους. Για παράδειγμα, τί θα πράξει η κα Κουτζαμάνη για το ζήτημα της πώλησης των 14 αεροδρομίων της χώρας και για όσα έχουν καταγγελθεί; Τί έπραξε ή τί θα πράξει για τον τρόπο, που έγιναν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και ιδίως η τελευταία; Τί έπραξε ή τί θα πράξει για τον τρόπο που έγινε το περίφημο PSI με τις ολέθριες συνέπειες, που είχε για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία; Θα ήμασταν  ευτυχείς, εάν η κα Κουτζαμάνη και οι προκάτοχοί της είχαν ξεκινήσει ή ξεκινούσαν πρώτα με αυτά τα ζητήματα. Τότε, είμαστε βέβαιοι, ότι και οι αγρότες μας δεν θα είχαν λόγους να εξεγερθούν. Τότε, επίσης, δεν θα δημιουργούσε αλγεινή εντύπωση η ενέργειά της, η οποία βεβαίως είναι σύμφωνη με το γράμμα του νόμου, αλλά δίνει την αίσθηση της επιλεκτικότητας. Της υπενθυμίζουμε, επίσης, και τις ανακοινώσεις – ψηφίσματα των συναδέλφων της (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας και Ένωση Διοικητικών Δικαστών), που περιγράφουν, εμμέσως πλην σαφώς, καταστάσεις, που δικαιολογούν την επίκληση του άρθρου 120 του Συντάγματος από τους Έλληνες πολίτες. Αυτά προς το παρόν και αναμένουμε την αντίδρασή της, κατ’αρχήν, για το ζήτημα των 14 αεροδρομίων. Επισημαίνουμε, τέλος, ότι, όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και τα μνημονιακά κόμματα της «αντιπολίτευσης» επιθυμούν και επιδιώκουν την άμεση καταστολή των αγώνων των αγροτών και των άλλων κοινωνικών τάξεων και επαγγελματικών κλάδων, προκειμένου να συνεχίσουν απερίσπαστοι την εφαρμογή των μνημονίων, προς εξυπηρέτηση των δανειστών της χώρας, αλλά και προς διαιώνιση του υφιστάμενου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, που λυμαίνεται τη χώρα και απομυζεί τον ελληνικό λαό.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s