Νάντια Βαλαβάνη: Αντιασφαλιστική επιδρομή διάλυσης μικρομεσαίων αγροτών

Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο να ζητούν ως προϋπόθεση διαλόγου την απόσυρση του (αντι)ασφαλιστικού νομοσχέδιου», είπε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον 9.84 .

Σήμερα διακυβεύεται η αντικατάσταση του μικρομεσαίου κλήρου από «φάρμες»- αγροκτήματα, καλλιεργητικές κι εκτροφής ζώων, χαρακτηριστικές στον πρωτογενή τομέα των βορειοευρωπαϊκών χωρών», η οποία επικαλέσθηκε την «ιδιαίτερα αποκαλυπτική», όπως την χαρακτηρίζει, δήλωση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ περί ενδιαφέροντος επενδυτών για αγορά δημόσιας αγροτικής γης. «Αυτού του είδους ο «εκσυγχρονισμός», με παράδοση στο ξένο αρπακτικό κεφάλαιο, δεν έχει καμιά σχέση με το στόχο του πάλαι ποτέ προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για παραγωγική ανασυγκρότηση με αποφασιστική στήριξη στον πρωτογενή τομέα», σχολιάζει.

Αναφορικά με το αίτημα του υπομνήματος των αγροτών προς την κυβέρνηση και τα κόμματα, σε σχέση με τη φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων, εμφανίζεται «έκπληκτη» τόσο για το αίτημα κατάργησης της «τροπολογίας Βαλαβάνη».

Η κ. Βαλαβάνη εκφράζει την απορία της πώς εκπρόσωποι μέρους του αγροτικού κόσμου υιοθετούν αυτές τις απόψεις και προειδοποιεί ότι αν γίνει δεκτό αυτό το αίτημα του υπομνήματος θα σημάνει «αύξηση της μνημονιακής φοροκαταιγίδας»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s