Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ: «Δέχθηκα πόλεμο!» – Τι είπε για τον Βαξεβάνη, τον εισαγγελέα Αγγελή, τον Ψυχάρη και την κυβέρνηση

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

BGENOPOYLOS-2

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε σήμερα ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για εχθρική πράξη της κυπριακής δημοκρατίας έναντι της ελληνικής και αποκάλυψε ότι η υπό εκκαθάριση Λαϊκή Τράπεζα έχει προσφύγει στο Διαιτητικό δικαστήριο κατά της Ελλάδας και διεκδικεί 4 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι βγήκε η απόφαση που έβαλε στο αρχείο την έρευνα για την Λαϊκή Τράπεζα βάζοντας έτσι τέλος σε μια μακρόχρονη περίοδο ομηρίας του ιδίου. «Χάθηκε χρόνος μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν είμαστε ελέφαντες» επεσήμανε. Όπως είπε, τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται μια ακόμα σημαντική απόφαση με τη διεκδίκηση 1,2 δισ. ευρώ από την Κύπρο γιατί καταστράφηκε η επένδυση του ομίλου και άλλων επενδυτών.

Αυτή η νόμιμη απαίτησή μας δυστυχώς ήταν η αιτία πρωτοφανών εχθροπραξιών από κύκλους της Κύπρου που ήθελαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, υπογράμμισε.

 

Επίθεση σε Βαξεβάνη και κυβέρνηση
Στο μεταξύ, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε και στον Κώστα Βαξεβάνη κάνοντας λόγο για«συκοφάντη δημοσιογράφο». Σύμφωνα με τον ίδιο «το 2015 αναβαθμίστηκε αποκτώντας πολιτικα ερείσματα», ενώ αποκάλυψε ότι στις 12-1-2012 ο εν λόγω δημοσιογράφος είχε επισκεφτεί τον κ. Βγενόπουλο στο γραφείο του και τον ρώτησε εάν θέλει να κάνει χορηγίες σε τηλεόραση και sites, ενώ του επεσήμανε ότι παρέχει και υπηρεσίες για τη βελτίωση της εικόνας. «Εάν είχαμε συνεργαστεί θα είχε ακολουθήσει αυτός ο φριχτός πόλεμος;» αναρωτήθηκε ο κ. Βγενόπουλος.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της MIG επεσήμανε ότι ο κ. Βαξεβάνης παρακινεί βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ που καταθέτουν ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς για να εξυπηρετήσει τους στόχους του, ενώ έκανε λόγο και για αθέμιτες παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης. Έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης υιοθετώντας θέσεις του Κ. Βαζεβάνη για την έρευνα που αφορούσε στη MIG, υποστήριξε ο επικεφαλής του ομίλου και σημείωσε ότι ο υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος απαντώντας υποστήριξε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί αυτή την υπόθεση.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε λόγο για ανοχή της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης και τμήματος της Δικαιοσύνης. «Δεν ξέρω τα κίνητρα της ανοχής που του παρέχεται αλλά οι συνέπειες στο κράτος δικαίου είναι καταστροφικές» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για «φαινόμενο Βαξεβάνη» το οποίο έχει διογκωθεί, ενω είπε ότι δεν ξέρει εάν αυτο έχει γίνει απλά ή αν έχει την ανοχή της κυβέρνησης ή και την προτροπή.

Οι καταγγελίες για τον εισαγγελέα Εφετών κ. Αγγελή
Την ίδια στιγμή, ο κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε ότι ο εισαγγελέας Εφετών κ. Αγγελής διέρρευσε έγγραφα. Ως προϊστάμενος δικαστικής συνδρομής έκανε μηνυτήρια αναφορά που χρεώθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς κα Ραϊκου και εν συνεχεία στην εισαγγελέα εφετών λόγω αρχαιότητας. Όπως είπε κ. Αγγελής στην κατάθεσή του είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα προσωπικά, ότι λένε οι Κύπριοι. Σε απάντηση ποιοι Κύπριοι απάντησε «δεν θυμάμαι».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο η υπόθεση λανθασμένα συνεχίστηκε αλλά τελικά βγήκε το αθωωτικό αποτέλεσμα. Όπως αποκάλυψε υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για διαρροή απορρήτων εγγράφων από τους κ.. Αγγελή – Βαξεβάνη. «Η υπόθεση ξεκίνησε Μάρτιο του 2015. Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει ταχύτητα η υπόθεση;» αναρωτήθηκε.

Το δημοσίευμα στο Έθνος
Παράλληλα, ο επικεφαλής της MIG αναφέρθηκε και σε ένα δημοσίευμα του Έθνους, όπου αναφέρεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επικοινωνεί με τον εισαγγελέα στον οποίο του δείχνει ποιος εισαγγελέας θα πάρει ποια υπόθεση. Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, ο κ. Παπαγγελόπουλος θα έπρεπε να είχε παρέμβει. «Όταν δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών και υπάρχει πολιτική οδηγία οποιαδήποτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί είναι άκυρη» είπε ο κ. Βγενόπουλος.

Περί Παπασταύρου
Στο μεταξύ, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε και στον κ. Παπασταύρου υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα με όλα αυτα που έχουν συμβεί. «Τόσα που έχει ακούσει από πολιτικούς δημιουργούν προϋποθέσεις μη δίκης» είπε χαρακτηριστικά. 

«Εάν δεν επέλθει μια σύνεση σε όλους όσους διοικούν τη χώρα, η προσπάθεια για να χτυπηθεί η διαφθορά και η διαπλοκή δεν θα προχωρήσει» επεσήμανε επίσης.

Η υπόθεση Ψυχάρη
Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση Ψυχάρη λέγοντας ότι είναι δύσκολο έως απίθανο να κατηγορούνται για απιστία 10 άτομα της Alpha Bank. «Είναι αδύνατο να συμβεί για όσους ξέρουν τα τραπεζικά θέματα. Θεωρητικά μπλέκονται περίπου 40 στελέχη της τράπεζας. Αυτο θα ήταν εγκληματική οργάνωση» είπε χαρακτηριστικά

Προς πώληση στοιχεία απο κοριούς
Επίσης, ο Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι υπάρχει μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία πολλά στοιχεία από κοριούς έχουν βγει στην αγορά προς πώληση. «Άκουσα ότι βαλιτσάκια με υπερκοριούς έχουν βγει για πώληση. Θα πατάς ένα λήμμα και θα χτυπάς αυτόν που θες» είπε ο ίδιος. «Εάν ισχύει αυτή η πληροφορία πάμε σε ζούγκλα. Αν δηλαδή θέλεις πλήξεις κάποιον, λες το όνομα και σου πουλάνε διαλόγους» είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι δεν έχει στοιχεία, απλά έχει ακούσει αυτή την πληροφορία.

«Δεν είμαι σε καμία λίστα και δεν φοβάμαι τίποτα. Θέλω να τιμωρηθούν οι παραβάτες. Να γίνει όμως με νόμιμο τρόπο κι όχι με πολιτικές παρεμβάσεις και άξεστο τρόπο» επεσήμανε ο κ. Βγενόπουλος. Επίσης αναφέρθηκε για τη διαπλοκή των τραπεζών με εκδοτικά συγκροτήματα υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. «Δεν γίνονται αυτά με πολιτικές δηλώσεις»είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s