ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥΖΑΛΑΣ – ΛΑΙΤΝΕΡ! Ελληνοαυστριακός «πόλεμος» στις Βρυξέλλες

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

MOYZALAS-4

Άγριος καυγάς μεταξύ του Γιάννη Μουζάλα και της Αυστριακής ομολόγου του Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ ξέσπασε στην έκτακτη συνεδρίαση των υπ. Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες .

Τα χειρότερα αποφεύχθησαν μετά από πυροσβεστική παρέμβαση  του Γάλλου υπουργού Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος σύμφωνα με διαρροές πήρε το μέρος της Ελλάδας στην κόντρα που διαδραματίστηκε.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο κ.Μουζάλας τόνισε πως «η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες. Οι μονομερείς ενέργειες μπορούν να γίνουν και από την Ελλάδα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Μουζάλα:

«Δεν θα δεχθούμε αποφάσεις χωρών, ανάμεσα στις οποίες είναι και κάποιες εκτός Ένωσης, που θεωρούν πως μπορούν να αλλάζουν την απόφαση που πάρθηκε από όλους τους αρχηγούς κρατών της Ε.Ε. που μετείχαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Το ζήτημα είναι εάν η Ευρώπη που θέλουμε είναι η Ευρώπη των πέντε αστυνομιών, ή η Ευρώπη των αποφάσεων και της Επιτροπής. Θα συζητήσουμε για το πώς θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα που οι ίδιοι θέλουν να δημιουργήσουν, και αυτό αποτελεί μια ιδιορρυθμία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες. Οι μονομερείς ενέργειες μπορούν να γίνουν και από την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί να γίνει ένας Λίβανος για την Ευρώπη, μια αποθήκη ψυχών ακόμη κι αν αυτό παίρνει τη μορφή μιας μεγάλης χρηματοδότησης».

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Μουζάλας: Μπορεί και η Ελλάδα να κάνει μονομερείς ενέργειες – Δεν θα γίνουμε Λίβανος [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

MOYZALAS-5

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες», διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι «κατά πόσο η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι», σε ο,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού.

«Οι μονομερείς ενέργειες μπορεί να γίνουν και από την Ελλάδα», επισήμανε ο Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να αποδεχθεί «να γίνει ένας Λίβανος για την Ευρώπη, μία αποθήκη ψυχών, ακόμα κι αν αυτό παίρνει τη μορφή μιας μεγάλης χρηματοδότησης».

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της σημερινής συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. και αναρωτήθηκε «αν πέντε αστυνομικοί διευθυντές χωρών, ανάμεσα στις οποίες και χώρες εκτός Ε.Ε., μπορούν να αλλάζουν 10 ώρες μετά την απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής».

Το δεύτερο ζήτημα, όπως είπε, έχει μια ιδιορρυθμία, καθώς έχει να κάνει με τη συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, «που οι ίδιοι έχουν σκοπό να δημιουργήσουν».

Μεταξύ άλλων στη Σύνοδο οι υπουργοί Εσωτερικών θα συζητήσουν την πρόταση της Αυστρίας και των οκτώ Βαλκανικών χωρών να λαμβάνουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα όλων όσων εισέρχονται και να στέλνουν πίσω οποιονδήποτε δεν έχει διαβατήριο ή έχει πλαστά στοιχεία. Οι χώρες αυτές έχουν επίσης προτείνει οι χώρες υποδοχής να αποδέχονται μόνο εκείνους τους πρόσφυγες που θεωρούν ότι χρήζουν προστασίας, αν είναι δηλαδή Σύροι ή Ιρακινοί.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s