Οι «προτάσεις» της Ν.Δ. για το προσφυγικό – Σχόλιο του Δικτύου μας

Έξι προτάσεις από τη ΝΔ για το προσφυγικό

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

MHTSOTAKHS-5

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης του κόμματος για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, παρουσίασε τις προτάσεις του για το προσφυγικό.

Αναλυτικά, όπως είπε, η κυβέρνηση οφείλει:

Πρώτον: Ακόμα και μέσα στην ημέρα να αξιοποιήσει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεύτερον: Να ετοιμάσει, μέσα σε μία εβδομάδα, όλους τους απαραίτητους φυλασσόμενους, ανοιχτούς, αλλά και κλειστούς χώρους, προσωρινής διαμονής με σωστή γεωγραφική κατανομή στην Επικράτεια.
Τρίτον: Να εξασφαλίσει καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Τέταρτον: Να διασφαλίσει ότι η Νατοϊκή δύναμη θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Δηλαδή να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με την FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.
Πέμπτο: Να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς πόρους και να ζητήσει έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Έκτο: Να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και για τη στήριξη του τουριστικού της προϊόντος.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης και πως η μέχρι τώρα στάση της δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε επίσης ότι στις σημερινές δραματικές συνθήκες η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών είναι επιβεβλημένη. Σημειώνεται πως η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προγραμματίστηκε για την Παρασκευή.

«Η κρίση και η αντιμετώπισή της απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όχι βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές, που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της. Είναι νωπές, άλλωστε, οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού. Δεν θα επιτρέψουμε νέα ολέθρια λάθη», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

 

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΜάλλον θα πρέπει να ανησυχούμε, όταν ακόμη και οι προτάσεις της αξιωματικής «αντιπολίτευσης» περιορίζονται σε αοριστολογίες και ιδίως σε θέσεις, που εξυπηρετούν απόλυτα τη στρατηγική των Ευρωπαίων «εταίρων» μας, αλλά και της Τουρκίας. Επί της ουσίας δεν διαφοροποιούνται στο ελάχιστο από όσα προφορικά και παντελώς ανεπαρκή και επικίνδυνα για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ισχυρίζεται και η κυβέρνηση. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι προτάσεις της ΝΔ περιορίζονται στο πως θα υποδεχθούμε και θα κρατήσουμε στο εσωτερικό της χώρας τους δεκάδες και αργότερα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που θα εισέρχονται στη χώρα. Ό,τι ακριβώς επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας και η Τουρκία. Ούτε καν νύξη γίνεται για πίεση στους διεθνείς οργανισμούς προς λήψη μέτρων σε βάρος της Τουρκίας, αλλά και προς τους Ευρωπαίους «εταίρους», ώστε να τηρήσουν τις συμβάσεις και τα συμφωνηθέντα. Ούτε μία νύξη κάνει η ΝΔ και για τους δυσμενείς για τη χώρα μας όρους της Συνθήκης Σένγκεν και των παραρτημάτων της (πώς άλλωστε να το πράξει, αφού, ως κυβέρνηση, είχε προσυπογράψει και συμφωνήσει με το περιεχόμενό τους). Οι προτάσεις της ΝΔ είναι απόλυτα συμβατές με τη λογική του «καλού και υπάκουου παιδιού», την οποία ακολουθεί πλέον και η κυβέρνηση. Κυβέρνηση και «αντιπολίτευση» δεν λαμβάνουν υπόψη τις επισημάνσεις όλων των ειδικών αναλυτών, οι οποίες συμπίπτουν, αλλά και το καμπανάκι κινδύνου το οποίο άπαντες κρούουν. Δυστυχώς, τα χειρότερα είναι προ των πυλών και η χώρα μας διαθέτει το χειρότερο πολιτικό προσωπικό, που είχε ποτέ στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της περιόδου της μικρασιατικής καταστροφής.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s