Τουσκ: Απόφαση των «28» το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου – Επιβεβαίωση του Δικτύου μας

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΜε χθεσινό άρθρο του το Δίκτυό μας είχε επισημάνει αυτό ακριβώς, που δήλωσε ο Τουσκ, ότι δηλαδή η απόφαση της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. επιβεβαίωσε την παλαιότερη απόφασή της (Φεβρουαρίου 2016) για επιβολή ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ένωσης («κλείσιμο συνόρων»), τους οποίους προβλέπει η συνθήκη Σένγκεν (δείτε εδώ). Ακόμη και η Γερμανία, την οποία η κυβέρνηση υποστηρίζει προκλητικά, έχει επιβάλλει εδώ και μήνες ελέγχους στα σύνορά της (δείτε εδώ), αναστέλλοντας την εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν (το γεγονός αυτό αποσιωπάται από την κυβέρνηση). Επισημαίνουμε, ότι, προς αποτροπή των όποιων αμφισβητήσεων, παραθέσαμε στο άρθρο μας αυτούσιο το κείμενο της συμφωνίας της πρόσφατης συνόδου.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Τουσκ: Απόφαση των «28» το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου

Η δήλωση

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

TUSK-3

«Οι ροές παράτυπων μεταναστών στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να φτάσουν στο τέλος» ανέφερε σε tweet του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων δεν προβαίνουν σε μονομερείς ενέργειες, αλλά ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση των 28 κρατών – μελών της ΕΕ.

«Δεν είναι θέμα μονομερών ενεργειών, αλλά κοινή απόφαση της ΕΕ των 28» σημείωσε ο Τουσκ.

Νωρίτερα, σε άλλο μήνυμά του στο Twitter, ο Τούσκ ευχαρίστησε τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την «εφαρμογή τμήματος της πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Υπενθυμίζεται ότι, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είχε ανακοινώσει τη «λήξη της παράτυπης ροής μεταναστών» στον Βαλκανικό Διάδρομο, αλλά ότι στο τελικό ανακοινωθέν δεν είχε συμπεριληφθεί η φράση «ο Βαλκανικός Διάδρομος έκλεισε» εξαιτίας των αντιρρήσεων της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Σλοβενία, Σερβία   και Κροατία    ανακοίνωσαν νέους περιορισμούς στις προσφυγικές ροές, η ΠΓΔΜ -που έχει ήδη κλείσει τα σύνορα στην Ειδομένη για τρεις ημέρες- ανακοίνωσε ότι αναμένεται να λάβει παρόμοια μέτρα που θα οδηγήσουν πιθανώς σε «σφράγισμα» του Βαλκανικού Διαδρόμου μέχρι την νέα Σύνοδο Κορυφής.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s