Στο ΣτΕ η ΕΠΟ για τη διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

EPO

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικράτειας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Σταύρου Κοντονή για την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδα. Η απόφαση του υφυπουργού ελήφθη μετά από τα επεισόδια που έγιναν στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Η ΕΠΟ, που είχε προαναγγείλει την προσφυγή της στο ανώτατο δικαστήριο, ζητά να κριθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού. Σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί η ΕΠΟ θα προβεί σε αίτημα ανάκλησης προκειμένου να τηρηθεί η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΕΠΟ αναφέρει:

Κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή 11/3 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Τμήμα Δ’) η αίτηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για ακύρωση της απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015- 2016, συνοδευόμενη από αίτηση προτίμησης για ορισμό σύντομης δικασίμου.

Την υπόθεση χειρίζεται το Δικηγορικό Γραφείο του Ν. Αλιβιζάτου, Λ. Κιουσοπούλου και συνεργατών, σε συνεργασία με το Νομικό Τμήμα της ΕΠΟ, ενώ η αίτηση εν περιλήψει αναφέρει τα εξής:

«Για πρώτη φορά στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με την προσβαλλόμενη διακόπτεται οριστικά  το Κύπελλο Ελλάδας ποδοσφαίρου περιόδου 2015-2016, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του. Και τούτο, κατ΄ επίκληση κινδύνου επανεμφάνισης βίας στις υπολειπόμενες τέσσερις αναμετρήσεις.

Η προσβαλλόμενη, η οποία αποτελεί διοικητικό μέτρο γενικής εφαρμογής που ισχύει προφανώς για όλη την χώρα, είναι ακυρωτέα διότι

(α) εκδόθηκε καθ’ υπέρβαση της εξουσιοδότησης της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του ν.4326/2015, δεδομένου ότι δεν επικαλείται κανένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ο κίνδυνος επανεμφάνισης γεγονότων βίας ούτε συνδέει καθ΄  οιονδήποτε τρόπο τα γεγονότα αυτά με την ανάγκη λήψης του συγκεκριμένου επίδικου προληπτικού μέτρου,

(β) παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, αφού επιβάλλει το αυστηρότερο δυνατό μέτρο, χωρίς να προκύπτει ότι αυτό είναι αναγκαίο και πρόσφορο, για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού

(γ) στηρίζεται στην διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του ν.4326/2015, η οποία είναι ανίσχυρη επειδή παραβιάζει τους δεσμευτικούς κανόνες του διεθνούς αθλητικού δικαίου που κατοχυρώνουν την αυτοδιοίκηση και αυτονομία των εθνικών και διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών».

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s