Την καταδίκη του Χάρη Τομπούλογλου για τη μίζα των 25.000 ευρώ ζήτησε η εισαγγελέας

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

TOBOYLOGLOY

Την καταδίκη του για απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, παθητική δωροδοκία και παράνομη οπλοκατοχή, ζήτησε από τους δικαστές η εισαγγελέας της έδρας για τον πρώην πρόεδρο του δ.σ του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου.

Υπενθυμίζεται πως ο Χάρης Τομπούλογλου, είχε συλληφθεί το 2013 επ’ αυτοφώρω να λαμβάνει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία απαιτούσε εκβιαστικά για τη συνέχιση σύμβασης που είχε συνάψει το νοσηλευτικό ίδρυμα με ιδιωτική εταιρεία. Μετά τη σύλληψή του ο Χαρης Τομπούλογλου, στέλεχος και πολιτευτής της ΝΔ μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης όταν και διαγράφηκε, έκανε λόγο για «πολιτική πλεκτάνη»

Ο Χάρης Τομπούλογλου είχε ζητήσει τα χρήματα προκειμένου να μην κηρύξει «έκπτωτη» την εταιρεία που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία.

«Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε  απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή ενός συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου, για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s