Μάρδας: Ευνοϊκή μεταχείριση για όποιον πρόσφυγα επενδύσει 250.000 ευρώ! – BINTEO

ΠΗΓΗhttp://www.thepressproject.gr

Τη δήλωση πως «αν κάποιος πρόσφυγας έχει τη δυνατότητα να επενδύσει τουλάχιστον 250.000 ευρώ στη χώρα θα τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης» έκανε ο υφυπ. Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι

MARDAS-1

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» ο Δημήτρης Μάρδας είπε πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο που θα εξετάζει το οικονομικό προφίλ προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα και, σύμφωνα με αυτό, θα διερευνώνται οι δυνατότητες παροχής κινήτρων σε όσους εξ αυτών έχουν τη δυνατότητα επενδύσεων ύψους τουλάχιστον του προαναφερθέντος ποσού.

Συγκεκριμένα είπε πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».

Δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα για το από που θα προέλθουν τα 5 δισ. ευρώ που αναφέρονται ως δημοσιονομικό κενό σήμερα και σημείωσε «πως δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από φόρους με τη σημερινή μορφή τους. Υπάρχουν διάφορα σενάρια υπό συζήτηση σήμερα εντός της κυβέρνησης».

Απαντώντας σε ερώτημα που αφορούσε το βαθμό επιτυχίας διαχείρισης του προσφυγικού είπε «μας κατηγόρησαν για πλημμελή φύλαξη των συνόρων της χώρας. Πλέον στην περιοχή βρίσκεται και επιχειρεί το ΝΑΤΟ και βλέπετε και σήμερα πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Για τη φράση του ο «Μουζάλας δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο» ο κύριος Μάρδας σημείωσε πως ήταν μία λεκτική υπερβολή.

ΠΗΓΗhttp://www.thepressproject.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s