Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες απήλλαξε τον Σταθάκη – Οργίλη Ανακοίνωση της Ν.Δ.

Επιτροπή Πόθεν Έσχες: Καμιά παρατυπία στις δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

STATHAKHS-5

Στο αρχείο έθεσε την υπόθεση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη η Επιτροπή Ελέγχου «Πόθεν Έσχες» καθώς δεν εντόπισε κάποια παρατυπία για να συνεχίσει την έρευνα.

Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 6-1. Κατά ψήφισε μόνο ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ αντίθετα όλοι δικαστικοί μέλη της Επιτροπή ψήφισαν η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται το θέμα είχε ανακύψει μετά την πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη να προσέλθει στην Επιτροπή και να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία για τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Οι ορκωτοί λογιστές εξέτασαν επί ένα μήνα τα στοιχεία και το υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Σταθάκης, ενώ εξετάσθηκε ενδελεχώς η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων.

Όπως είχε σημειώσει ο Γιώργος Σταθάκης, μετά τις αναφορές μέσων ενημέρωσης για «προβληματικό πόθεν έσχες» και «απόκρυψη στοιχείων» : «Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό.

Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013. Ως εκ τούτου: α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

 

ΝΔ για Σταθάκη: Έκθετοι Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

STATHAKHS-4

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε εκ νέου το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την ασυλία του υπουργού Οικονομίας,Γιώργου Σταθάκη για το πόθεν έσχες.


Αναλυτικά, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το Πόθεν Έσχες και την ασυλία του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Το Πόθεν Έσχες, η ασυλία και οι δήθεν…»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το Πόθεν Έσχες και την ασυλία του Υπουργού Οικονομίας, κ. Γ. Σταθάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για μια ακόμη φορά, για ένα ακόμη θέμα, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται “δήθεν”.

Τη μια μέρα κραδαίνουν την “πύρινη ρομφαία” της διαφάνειας και την άλλη τη σβήνουν.

Το έπραξαν δύο φορές χθες, για τον κ. Σταθάκη.

Την πρώτη, αρνήθηκαν να άρουν την ασυλία του για κατηγορία που αφορά στη διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τη δεύτερη, έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση του Πόθεν Έσχες του με τις “ξεχασμένες” καταθέσεις 1.800.000 ευρώ και τις αδήλωτες συμμετοχές σε 36 ακίνητα.

Για τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, η διαφάνεια αφορά μόνο στους άλλους και ποτέ στους ίδιους.

Είναι έκθετοι».

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Απορρίφθηκαν οι άρσεις ασυλίας Σταθάκη και Πολάκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s