Κόντρα Καμμένου – Κουτζαμάνη: «Είτε φταίει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ή ο κουμπάρος του Σαμαρά Νίκος Ορνεράκης»

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

KAMMENOS-8

Κόντρα μεταξύ του Πάνου Καμμένου και της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ξέσπασε μετά τις αναφορές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για ενέργειες συγκάλυψης στις υποθέσεις των υποβρυχίων, του Βγενόπουλου και της Siemens.

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι τρεις υποθέσεις των υποβρυχίων, της Siemens και του Βγενόπουλου δεν έχουν ενταχθεί στο σύνολό τους στο ειδικό σύστημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας (Eurojust) από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή συγγενικά τους πρόσωπα που είναι μέτοχοι της Marfin; Μήπως η Marfin, της οποίας τα στελέχη εκδίδονται με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου για να δικαστούν στην Κύπρο και κατά των οποίων, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εκδόθηκε ήδη ένταλμα σύλληψης, που επιβεβαιώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, καλύπτονται; Και από ποιον καλύπτονται; Μήπως καλύπτονται, όχι από την κ. Θάνου, αλλά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία δεν δίνει εντολή στην Ευρώπη, στην Eurojust, στον Εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις; Της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων; Ε, αυτό, λοιπόν, γίνεται», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Ευτέρπη Κουτζαμάνη σημείωσε πως για αυτές τις υποθέσεις αρμόδια δεν είναι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου,αλλά οι αρμόδιοι εισαγγελείς που τις χειρίζονται, οι οποίο και τις προώθησαν στο ενιαίο σύστημα της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Μάλιστα αναφέρει συγκεκριμένες ομιλίες.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τονίζει η κ. Κουτζαμάνη, προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε ποτέ κάποιον η κάποιους, ενώ κλείνει την ανακοίνωση της τονίζοντας: «Οι υποθέσεις Siemens, Υποβρυχίων και Βγενόπουλου, στις οποίες γίνεται αναφορά από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο, όπως πληροφορηθήκαμε από το Εθνικό μας Μέλος στην Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι δύο πρώτες στις 8-9-2008 και 26-7-2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21-4-2015. Επομένως, ουδόλως εμπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προαναφερόμενο σύστημα διαχείρισης της Eurojust».

Ο Πάνος Καμμένος επανήλθε στο θέμα δίνοντας και μια νέα διάσταση εμπλέκοντας τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη. Όπως τόνισε: «Με μία πρωτοφανή για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανακοίνωση Τύπου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη απάντησε στη χθεσινή αναφορά μου στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα της Eurojust και για τις τρεις δικογραφίες των υποβρυχίων, της Siemens και του Βγενόπουλου που δεν έχουν ενταχθεί στο σύνολό τους στο σύστημα Eurojust από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

«Παρέλειψε όμως να πει το σημαντικότερο, ότι αρμόδιος Εισαγγελέας και χειριστής του θέματος εν γνώσει της κ. Κουτζαμάνη είναι ο Εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης το 1993 στη Λευκάδα με 135 ψήφους», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός ότι είτε υπάρχει θέμα για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είτε για τον Εισαγγελέα Ορνεράκη, ο οποίος μέχρι σήμερα εξέθεσε τη χώρα γιατί δεν ενέταξε, ίσως με εντολή της Εισαγγελέως ίσως όχι, την υπόθεση Βγενόπουλου στο Eurojust και διαμαρτυρήθηκαν οι Κυπριακές αρχές, αλλά και τις ροές χρήματος από τα υποβρύχια και από την υπόθεση της Siemens που προέκυψαν μετά το 2008 και το 2010».

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s