Η απάντηση της Θάνου στο Βήμα

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

THANOY-3

Σκληρή επίθεση κατά της εφημερίδας «Το Βήμα» εξαπέλυσε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με αφορμή δημοσίευμα του εντύπου σύμφωνα με το οποίο η κ. Θάνου αρνείται να καταβάλει το ποσό των 175 ευρώ για μια δικαστική διαφορά που είχε με άλλη δικηγόρο.

Η Βασιλική Θάνου ζητά τη δημοσίευση της επιστολής της από την εφημερίδα και κατηγορεί τη δημοσιογράφο του «Βήματος» Κρουστάλλη Δήμητρα, που υπογράφει το δημοσίευμα με τίτλο «η δικαστής που εισπράττει αλλά δεν πληρώνει», για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Παράλληλα σημειώνει πως «η µονοµέρεια µε την οποία ενήργησε η συντάκτης του δηµοσιεύµατος, που δηµοσιεύσατε στην εφηµερίδα σας, µου επιτρέπει να θεωρήσω, δικαιολογηµένα, ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εις βάρος µου επίθεσης, που διεξάγεται από ορισµένα (ελάχιστα) πρόσωπα, τα οποία κινούνται είτε από προσωπική εµπάθεια, είτε διότι, µε την ευσυνείδητη άσκηση του λειτουργήµατος µου, αποτελώ εµπόδιο στα σχέδιά τους και στις επιχειρούµενες παρεµβάσεις τους στη ∆ικαιοσύνη».

Ολόκληρη η επιστολή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ

Αθήνα, 30-3-2016

Προς τον ∆ιευθυντή

της Εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής»

κ. Αντώνη Καρακούση.

κ. ∆ιευθυντά,

Σχετικά με δημοσίευμα, που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής», με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2016, της δημοσιογράφου ∆ήμητρας Κρουστάλλη, που αφορά το πρόσωπό μου, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

«Πέραν του ότι το περιεχόµενο του δηµοσιεύµατος είναι ανακριβέστατο, όπως κατωτέρω εκθέτω, είναι και µη σοβαρό, αφού διατίθεται µία ολόκληρη σελίδα της εφηµερίδας σας, για να εξιστορηθεί ένα  «παραµύθι», µε την αφήγηση του οποίου γίνεται προσπάθεια να πεισθούν οι αναγνώστες ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου αρνείται να πληρώσει το  ποσό των 175,40 €!!!

Το µόνο αληθές στο δηµοσίευµα είναι ότι κατά το έτος 2006, µε το βαθµό του Εφέτη, είχα ασκήσει και εγώ αγωγή κατά του ∆ηµοσίου, µε την οποία εζητείτο η καταβολή διαφοράς αποδοχών, όπως έπραξαν τότε σχεδόν όλοι οι ∆ικαστικοί Λειτουργοί. Οι αγωγές αυτές δεν συζητήθηκαν, διότι τελικά έγινε συµβιβασµός, µεταξύ του Υπουργού Οικονοµικών και των ∆ικαστών και καταβλήθηκε ένα µέρος από τα αιτούµενα ποσά.

Οι αγωγές αυτές, όπως δέχθηκε στο σκεπτικό της απόφασής του, το δικαστήριο που εδίκασε την αγωγή της δικηγόρου το οποίο επιµελώς αποκρύπτει η συντάκτης του δηµοσιεύµατος, παραδόθηκαν έτοιµες, γραµµένες από τους ενάγοντες δικαστές, µε βάση υπόδειγµα αγωγής που είχαν συντάξει οι ∆ικαστικές Ενώσεις, σε δικηγόρους επιλογής του καθενός, µε την εντολή και µόνον να κατατεθούν στο ∆ικαστήριο.

Για το λόγο αυτό, οι δικηγόροι εζήτησαν και τους κατεβλήθησαν µόνον τα ποσά των δικαστικών εξόδων (παράβολο, αντίγραφα, έξοδα επίδοσης κλπ). Μόνον όσοι είχαν την ατυχία να έχουν αναθέσει την εντολή της κατάθεσης του δικογράφου της αγωγής τους στην εν λόγω δικηγόρο, όπως και η υποφαινόµενη, δεχθήκαµε από µέρους της αγωγές, µε τις οποίες ζητούσε υπερβολικά ποσά και από εµένα προσωπικά δικηγορική αµοιβή 9.000€, αίτηµα το οποίο απορρίφθηκε από το ∆ικαστήριο, σχεδόν στο σύνολό του, µε την αιτιολογία που προανέφερα και της επιδικάσθηκε το ποσό των 200€, ως δίκαιη και εύλογη αµοιβή συν 175€ έξοδα.

Είναι επίσης ανακριβέστατο ότι δήθεν συναντήθηκα τυχαία µαζί της και ότι της είπα ότι «θα προχωρήσω σε τακτοποίηση της εκκρεµότητας». Αντίθετα, το αληθές είναι ότι όλοι οι «εναγόµενοι» δικαστές της προτείναµε, κατ΄ επανάληψη, µέχρι τη συζήτηση των εναντίον µας αγωγών, να της καταβάλουµε ένα ποσόν συµβιβαστικά, το οποίο αρνήθηκε, όπως αρνήθηκε και µετά την έκδοση των αποφάσεων και προχώρησε σε άσκηση εφέσεων κατ΄ αυτών.

Επειδή, η συντάκτρια δηµοσιογράφος του δηµοσιεύµατος δεν επέδειξε, όπως όφειλε, το ελάχιστο της δηµοσιογραφικής δεοντολογίας, ώστε να επικοινωνήσει µαζί µου και να καταγράψει τις θέσεις µου, και επίσης, δεν κατέγραψε όπως όφειλε, την αιτιολογία της απόφασης µε την οποία απορρίφθηκε, σχεδόν στο σύνολό του, το αιτούµενο ποσό, σας ζητώ να δηµοσιεύσετε όπως υποχρεούσθε, την επιστολή µου αυτή στο αµέσως επόµενο φύλλο της εφηµερίδας σας, µε τον ίδιο τρόπο που δηµοσιεύσατε και το εις βάρος µου δηµοσίευµα.

Τέλος, θα ήθελα να  υπογραµµίσω ότι η µονοµέρεια µε την οποία ενήργησε η συντάκτης του δηµοσιεύµατος, που δηµοσιεύσατε στην εφηµερίδα σας, µου επιτρέπει να θεωρήσω, δικαιολογηµένα, ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εις βάρος µου επίθεσης, που διεξάγεται από ορισµένα (ελάχιστα) πρόσωπα, τα οποία κινούνται είτε από προσωπική εµπάθεια, είτε διότι, µε την ευσυνείδητη άσκηση του λειτουργήµατος µου, αποτελώ εµπόδιο στα σχέδιά τους και στις επιχειρούµενες παρεµβάσεις τους στη ∆ικαιοσύνη».

Η Πρόεδρος

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s