ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΣΙΠΡΑ! Πώς η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει τα πιο σκληρά μέτρα παριστάνοντας ότι αντιστέκεται στους δανειστές!

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

MAXIMOY

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο Μαξίμου προκειμένου να περάσει με όσο πιο …ανώδυνα για την Κυβέρνηση το πακέτο των σκληρών μέτρων και μάλιστα ενισχυμένο όπως απαιτούν οι δανειστές.


Μετά τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, το Μαξίμου επιστρατεύει τις γνωστές πρακτικές που ακολούθησε και το περασμένο καλοκαίρι, της «ηρωικής αντίστασης» απέναντι στους κακούς δανειστές και την απειλή των δήθεν μονομερών ενεργειών.
Ωστόσο αν δει κανείς τα γεγονός ως έχουν χωρίς τα επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης διαπιστώνει τα εξής.
Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το ασφαλιστικό με περικοπές στις συντάξεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ και το νέο φορολογικό με την επιβολή νέων έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Παράλληλα αυξάνεται ο φόρος εισοδήματος κατά 1,8 δισ. Όλα αυτά μας δίνουν το πρώτο πακέτο που ζητούν οι δανειστές για μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ.
Και όλα αυτά η κυβέρνηση επιχειρεί να τα περάσει προσποιούμενη ότι αντιστέκεται ηρωικά στους κακούς δανειστές.
Παράλληλα με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η σαλαμοποίηση των μέτρων αφού το ΔΝΤ ζητά επιπλέον μέτρο για άλλα 1,8 δισ. (σύνολο 7,2 δισ.) Έτσι αφού περάσει το πρώτο πακέτο θα ξεκινήσει η συζήτηση για το επόμενο του ΔΝΤ την ώρα που η συζήτηση για τη διευθέτηση τους χρέους θα πηγαίνει όλο και πιο πίσω.

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s