Με δυο δουλειές στο δημόσιο ο Ταμίας της ΕΣΗΕΑ

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

DHMOSIOGRAFIA

Άνω κάτω έχει γίνει η συνδικαλιστική παράταξη της ΕΣΗΕΑ «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» απ’ την οποία προέρχεται ο ταμίας του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων Δημήτρης Κοτταρίδης.

Η ίδια του η παράταξη καταγγέλλει τον ταμία της ΕΣΗΕΑ ότι εν μέσω κρίσης και ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο των δημοσιογράφων, εκείνος κατέχει δύο θέσεις στο δημόσιο και μάλιστα η δεύτερη με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Με την απόφαση Βερναρδάκη που δημοσιεύτηκε στις 22/2/2016 ο κ. Κοτταρίδης προσλαμβάνεται από 1/1/2016 ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του επιτρόπου της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Αθήνα.

DHMOSIOGRAFIA-2

Σημειώνεται ότι ο κ. Κοτταρίδης  εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου ως δημοσιογράφος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση – καταγγελία έχει ως εξής: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ O ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΤΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Με θλίψη διαπιστώσαμε πως οι αρχές και οι αξίες με τις οποίες πορευόμαστε, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για τη δημοσιογραφία, δεν βρίσκουν σύμφωνο το έως σήμερα μέλος μας, μέλος του ΔΣ και Ταμία της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Κοτταρίδη.

Την ώρα που ο κλάδος μαστίζεται από ανεργία, την ώρα που έντιμοι και αξιόλογοι συνάδελφοι παρακαλούν έστω και για ένα μεροκάματο, θεωρούμε αδιανόητο μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών να κατέχει δύο (!!!) θέσεις αμειβόμενες από τον Έλληνα φορολογούμενο. Τέτοιου είδους συμπεριφορά, δεν χαρακτηρίζεται από εντιμότητα όχι μόνο προς την παράταξή μας, αλλά και προς όλους τους συναδέλφους μας.

Θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε πως παρά το γεγονός ότι εξελέγη με το ψηφοδέλτιο των Ενωμένων Δημοσιογράφων, χρησιμοποίησε την ψήφο που του παραχώρησαν οι συνάδελφοι στις εκλογές για να στηρίξει αυτούς που κατηγορούσε ως Δεινοσαύρους, με αντάλλαγμα μια θέση στο πραξικοπηματικό Προεδρείο της μειοψηφίας.

Τότε, είχε δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας ότι θα παρέμενε στη θέση του Ταμία του ΔΣ έως το τέλος του 2015, για να επιλυθούν τρέχοντα θέματα όπως τα voucher των ανέργων και μετά θα υπέβαλε την παραίτησή του, πράγμα που όλοι γνωρίζουμε πως δεν έκανε. Τόσους μήνες σιωπήσαμε για το καλό του κλάδου βάζοντας στην άκρη τις ενστάσεις και τις πικρίες μας.

Από τη στιγμή όμως που οι πράξεις του προσβάλλουν τον πυρήνα του δημοσιογραφικού ήθους, δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε. Και φυσικά, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο κ. Κοτταρίδης αμείβεται ταυτοχρόνως και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όπως η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου γνωρίζει (πέραν των άλλων εργασιών στον ιδιωτικό τομέα) αλλά και από το γραφείο του κ. Αβραμόπουλου στην Αθήνα. Παραθέτουμε το σχετικό ΦΕΚ και καλούμε τα όργανα της ΕΣΗΕΑ να λάβουν άμεσα θέση.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s