ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΚ! «Αν δεν υπάρξει ελάφρυνση χρέους θα ξεσπάσουν βίαιες αναταραχές στην Ελλάδα»

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

MAT-4

Ζοφερές είναι οι προβλέψεις διεθνούς εταιρίας αναλύσεων για την Ελλάδα. 

Η IHS  προβλέπει κατάρρευση της κυβέρνησης και βίαιες αναταραχές  αν η ελληνική κυβέρνηση δεν καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντική ελάφρυνση χρέους σύντομα.

Αυτό εκτιμά η Μπλάνκα Κολενίκοβα, υψηλόβαθμη αναλύτρια της IHS Country Risk. «Η στήριξη του κόσμου στην κυβέρνηση θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στην ελάφρυνση χρέους», εκτίμησε, επαναλαμβάνοντας τη θέση της IHS ότι η ελάφρυνση πρέπει να έχει τη μορφή παρατεταμένων ωριμάνσεων και μείωση των επιτοκίων.

«Η κυβέρνηση έκανε ισχυρή προεκλογική εκστρατεία κατά της λιτότητας, πριν ανέβει στην εξουσία το 2015. Για αυτό, το να πετύχει κάποια ελάφρυνση χρέους είναι μία κρίσιμη »γραμμή ζωής» για την κυβέρνηση, ιδιαίτερα με δεδομένα τα μέτρα περικοπών που αναγκάστηκε να περάσει», αναφέρει η Κολενίκοβα.

Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το χρέος, αυτό θα προσκαλέσει περισσότερες και πιο βίαιες διαμαρτυρίες. «Η σημαντικά αυξημένη αναταραχή θα ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση να παραιτηθεί. Οι πρόωρες εκλογές δεν θα ήταν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και θα διακινδύνευαν πολιτικό αδιέξοδο, χωρίς κανένα κόμμα να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Με τη σειρά του, αυτό θα μείωνε την ικανότητα της Ελλάδας να περάσει τα μέτρα που σχετίζονται με το πρόγραμμα και θα απειλούσε την ικανότητά της να εξασφαλίσει μελλοντικές δόσεις», αναφέρει ακόμη η ανάλυση της IHS.

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s