ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ! Κατέθεσε μήνυση για δωροληψία δικαστικού – Ισχυρίζεται ότι εμπλέκεται και η κ. Βασιλική Θάνου

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

BGENOPOYLOS

Σε νέες βαρύτατες καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική Δικαιοσύνη καταθέτει αυτή την ώρα ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος πριν από λίγα λεπτά, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για δωροληψία δικαστικού για σειρά ποινικών αδικημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο αφορούν σε εμπορία επιρροής, απόπειρα εκβίασης, παράβασης καθήκοντος κλπ. Στην υπόθεση φαίνεται ότι εμπλέκεται η Βασιλική Θάνου αλλά και μια επιχειρηματία φίλη της και συγγενικά της πρόσωπα.

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν θα δώσει λεπτομέρειες γιατί η έρευνα θα γίνει από τη δικαιοσύνη και όχι από τα μέσα ενημέρωσης. «Αναμένω την αντίδραση της κ. Θάνου που πιθανότατα θα μου κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα ποινικό αδίκημα στις κινήσεις στελεχών της MIG κκ Μπουλούτα και Φόρου, ενώ ο ίδιος στάθηκε σε υπόθεση που αφορούσε έκδοση φοιτητών που έπρεπε να εκδοθούν στην Ιταλία κι αυτό δεν έγινε. Όπως κατήγγειλε, ο ίδιος οι κατηγορίες κατά των δυο στελεχών επιφέρουν ποινές 27 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα μηδέν, αλλά δεν τηρήθηκε η αρχή της αναλογικότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος του τμήματος που θα εκδίκαζε την υπόθεση Μπουλούτα ειδοποιήθηκε ότι αντικαθίσταται και στην θέση του η κ. Θάνου διόρισε μια αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου την κ. Καρέλου. Όταν της έγινε αίτηση εξαίρεσης από την κ. Τσατάνη για την υπόθεσή της, η κ Θάνου ανέθεσε το θέμα στην κ. Καρέλου, συμπλήρωσε.

Έκκληση σε Τσίπρα
Εξάλλου, ο κ. Βγενόπουλος είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα «κ. πρωθυπουργέ καταρχάς εγώ δεν σας αντιπολιτεύομαι, έχω άριστη συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο σας, συνεργασία η οποία συνεχίζεται. Αυτοί που είναι ερευνητέοι και δημιουργούν αυτά τα προβλήματα σε εμάς είναι μια μικρή ομάδα στη Δικαιοσύνη και είναι ετερόκλητοι, δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σας ερωτώ με μεγάλη ευγένεια: είστε σίγουρος ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι το νέο και άφθαρτο που μπορεί να πολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή;».

Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική διαδικασία. «Τους στηρίξατε μια φορά και βγήκατε στη Βουλή. Μην το κάνετε και τώρα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Δεν πρέπει να τον απαλλάξετε (σσ. κ. Παπαγγελόπουλος) και να μην δικαστεί για τις καταγγελίες που έχουν γίνει».

Βασικός πυλώνας του ΑΕΠ
Πάντως, ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι η MIG έχει πωλήσεις 1,2 δισ. ευρώ και η δραστηριότητα της είναι βασικός συντελεστής του ΑΕΠ, ενώ τόνισε ότι από τη MIG ζουν 30.000 οικογένειες. «Εμείς δεσμευόμαστε ότι σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία» είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου

Σε Συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της MIGκ. Ανδρέας Βγενόπουλος ανέφερε κατ” αρχάς ότι έχει υποβάλει Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνώνγια την πιθανολογούμενη τέλεση σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων και δη της δωροληψίας υπαλλήλου-δικαστικού λειτουργού (ΠΚ 235, 237 παρ. 1), εμπορίας επιρροής (237Α ΠΚ), απόπειρας εκβίασης (ΠΚ 385, 42), παράβασης καθήκοντος (ΠΚ 259) και τυχόν άλλων. Στις πράξεις αυτές φαίνονται ότι εμπλέκονται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Βασιλική Θάνου, μία επιχειρηματίας φίλη της και άλλα ενδεχομένως πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που παρατίθενται στην ως άνω Μηνυτήρια Αναφορά οι παράνομες πράξεις των υπόπτων σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τις δικαστικές διαδικασίες εκδόσεως των στελεχών της MIGκ.κ. Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου στην Κύπρο και με την πειθαρχική έρευνα που διέταξε και διενήργησε η κα. Θάνου κατά της Εισαγγελέως Εφετών κας Γεωργίας Τσατάνη.

Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να δώσει άλλα στοιχεία για το περιεχόμενο της Μηνυτήριας Αναφοράς, διότι η ποινική διερεύνηση που θα επακολουθήσει, για λόγους δεοντολογίας και κυρίως σεβασμού προς το τεκμήριο αθωότητος των υπόπτων, πρέπει να γίνει από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και όχι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όμως για λόγους δημόσιου συμφέροντος και συσχετισμού με άλλες πιθανές περιπτώσεις ανέφερε ότι του ζητήθηκε ν΄ακολουθήσει τη διαδικασία του «βιβλίου», δηλ. να τοποθετήσει χαρτονομίσματα εντός βιβλίου και να το παραδώσει και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση του ζητήθηκε «βιβλιοθήκη», δηλ. ένας μεγάλος αριθμός «βιβλίων». Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι στα πλαίσια αυτής της εξεταζόμενης υπόθεσης το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών που εκδίκασε τα στελέχη της MIGκαι αποφάσισε την έκδοσή τους στην Κύπρο, μεταξύ άλλων,δεν τήρησε και νομικό προηγούμενο που το ίδιο δημιούργησε δύο μήνες πριν, όταν αποφάσισε την μη έκδοση Ελλήνων διαδηλωτών για ποινικά αδικήματα που είχαν διαπράξει στην Ιταλία, ενώ για την περίπτωση των Δικαστικών Συμβουλίων του Αρείου Πάγου, μεταξύ άλλων ερευνητέων γεγονότων, αντικατεστάθη ο Πρόεδρος που θα εκδίκαζε την υπόθεση Ε. Μπουλούτα, παρότι του είχε αποσταλεί ο φάκελος της δικογραφίας και ήταν προγραμματισμένη η παρουσία του στην υπό συζήτηση υπόθεση. Μάλιστα, ως αντικαταστάτης του διορίστηκε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Καρέλλου εις την οποία η κα. Θάνου ανέθεσε και τον χειρισμό της δικογραφίας της κας. Γ. Τσατάνη.

Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι, προς υποστήριξη γεγονότων που περιέχονται στην Μηνυτήρια Αναφορά του, ζήτησε επισήμως και έλαβε από τον δικηγόρο της καςΤσατάνη, κ. Θ. Σοφό, αντίγραφα εκ της δικογραφίας της πειθαρχικής έρευνας εναντίον της απ΄όπου προκύπτει ότι εξόλων των καταθέσεων των συναδέλφων της οι οποίες έχουν ληφθεί από την κα. Θάνου συνάγεται, πέραν πάσας αμφιβολίας, ότι η υπόθεση αυτή έπρεπε να είχε αρχειοθετηθεί από καιρού. Υπενθυμίζεται ότι η κα. Θάνου προχώρησε σ΄αυτή την πειθαρχική έρευνα, την οποία μάλιστα και δημοσιοποίησε, κατόπιν επιστολής -καταγγελίας του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου, ο οποίος περιέργως δεν την απέστειλε στον ομόλογό του κ. Παρασκευόπουλο, αλλά στον κ. Παπαγγελόπουλο, και του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου (με ταυτόσημο περιεχόμενο!), ο οποίος και πάλι δεν την απέστειλε στην ομόλογό του κα. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά στην ίδια την κα. Θάνου. Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος παραθέτοντας και σχετικές λεπτομέρειες, οι καταγγελίες των Κυπρίων αξιωματούχων έχουν αποδειχθεί ανακριβείς και η κα. Θάνου θα έπρεπε να τους το είχε ήδη κοινοποιήσει επισήμως, αλλά και δημοσίως ώστε να αποκαταστήσει το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Ακολούθως ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε ότι με τους επικοινωνιακούς, και όχι μόνον, χειρισμούς του κ. Παπαγγελόπουλου και της κας Θάνου η Ελληνική Δικαιοσύνη εξυπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα της Κύπρου στις πρωτοφανείς και απολύτως κακόπιστες ενέργειες των αξιωματούχων της εναντίον της MIGκαι των στελεχών της, στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν τη διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου ως γνωστόν η MIGκαι άλλοι 18 Έλληνες επενδυτές έχουν προσφύγει εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας ποσό της τάξεως του 1,2 δισ. Ευρώ και επίσης ανέφερε ότι η MIGέχει ήδη καταθέσει αίτημα Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του ίδιου Διεθνούς Δικαστηρίου, ώστε να διαταχθεί η Κύπρος να απέχει από τις ενέργειες αυτές.

Εν συνεχεία ο κ. Βγενόπουλος παρέθεσε στοιχεία ισχυριζόμενος ότι τα στελέχη της MIGδιώκονται από τη Κυπριακή Δικαιοσύνη για ανύπαρκτες χρηματιστηριακές παραβάσεις, ενώ για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης επί προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται και κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο να διατάξει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Τέλος ο κ. Βγενόπουλος απευθυνόμενος δημοσίως προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, μεταξύ άλλων, τον κάλεσε να συνεχίσει τη σωστή μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής χωρίς όμως να στηρίζει τους αξιωματούχους εκείνους που βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση για την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων, ώστε να μην παρεξηγούνται ή/και ακυρώνονται οι προθέσεις του.

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s