«ΕΝΟΧΟ» ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: Η πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

PAPANTONIOY

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, πρότεινε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να επικυρωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών αναφορικά με την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008 για το ζεύγος Παπαντωνίου.

Το Τριμελές Εφετείο είχε κατασδικάσει τον τέως υπουργό επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή ανατολή , ενώ με την ίδια ποινή είχε καταδικαστσεί και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ξένη Δημητρίου ήταν η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου όπου τον περασμένο έτος δικάστηκε (και καταδικάστηκε) ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την διαγραφή των ονομάτων τριών συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Λαγκάρντ.

Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε η αίτηση του ζεύγους Παπαντωνίου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008.

Η εισαγγελική λειτουργός του Ανωτάτου Δικαστηρίου πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του ζεύγους Παπαντωνίου, καθώς η καταδικαστική εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκεί αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την σχετική απόφασή του.

Το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί (φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ., για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.).

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εν λόγω ζεύγους απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη όταν από στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ» εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλα Κουράκου στην Τράπεζα HSBC με ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Πάντως, ο τέως υπουργός υποστηρίζει ότι αγνοούσε το εν λόγω ποσό καθώς αφορούσε την κάτοχο του λογαριασμού, τον πρώην σύζυγό της και τα παιδιά τους.

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s