ΑΠΟΦΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ: «Καμία αμνηστία στους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους»

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

AREIOS PAGOS

Αντισυνταγματική κρίνει ο Άρειος Πάγος διάταξη με την οποία δόθηκε ευνοϊκή ποινική μεταχείριση στα αδικήματα των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

Η επίμαχη διάταξη του 2014 από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, είχε προκάλεσει σφοδρές αντιδράσεις καθώς αφορούσε, όπως καταγγέλθηκε, την αμνήστευση ακόμα και κατηγορουμένων για εξοπλιστικά και ειδικότερα κατηγορούμενο στην υπόθεση των εξοπλιστικών που ειχε διατελέσει επικεφαλής στα ναυπηγεία και τελικά αποφυλακίστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Την συγκεκριμένη διάταξη, είχε καταγγείλει στη Βουλή και ο Αλεξης Τσίπρας  ως «περιπτωση πολιτικής διαφθοράς».

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου στην υπ΄αριθμόν 415/2016 απόφασή του με την οποία το ζήτημα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια τονίζει μεταξύ άλλων πως η επίμαχη διάταξη του 2014 «ισοδυναμεί με θέσπιση αμνηστίας» και μάλιστα για σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς, κυρίως υπαλλήλων νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου!

Ο Άρειος Πάγος εξέτασε την συγκεκριμένη υπόθεση με αφορμή την περίπτωση υπαλλήλου Συνεταιρισμού που είχε καταδικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση για υπεξαγωγή εγγράφων.

Πάντως, το ζήτημα παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία θα κρίνει οριστικά τη συνταγματικότητα η όχι της διάταξης η οποία προβλέφθηκε στο νόμο 4254/2014 που στην συνέχεια σε λιγότερο από 30 μέρες, με το νεώτερο νόμο 4262/2014 καταργήθηκε.

ΠΗΓΗhttp://www.crashonline.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s