Παραδοχή Χρυσόγονου για αντισυνταγματικότητα μέτρων, αλλά και για de facto παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΣταματημό δεν έχουν οι αλλεπάλληλες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και κυβερνητικών βουλευτών για αντισυνταγματικότητα των νόμων, που οι ίδιοι υπερψηφίζουν στη Βουλή. Μετά τον Καμμένο, τον Βούτση και τον Καματερό, που συμφώνησε με τον Καμμένο («Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε με το ΦΠΑ στα νησιά»), σειρά είχε ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και γνωστός συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος σε σχετικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου Κάτιας Μακρή κατά τη διάρκεια της εκπομπής της στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm, παραδέχθηκε την αντισυνταγματικότητα πολλών μέτρων, που ψηφίζονται στη Βουλή, ενώ χαρακτήρισε τη χώρα μας, ως χώρα μειωμένης εθνικής κυριαρχίας. Ιδίως δε στην περίπτωση του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων παραδέχθηκε τα εξής: «Και το ταμείο κατά μία έννοια αποτελεί μία de facto μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό» (εδώ μπορείτε να ακούσετε και το σχετικό ηχητικό απόσπασμα).

Σε συνέχεια δε των πρωϊνών δηλώσεών του στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ομολόγησε και τα εξής αποκαλυπτικά: «Το περασμένο καλοκαίρι, όταν γινόταν η διαπραγμάτευση της Συμφωνίας, υπήρχε μια ιδιαίτερη εμμονή από πλευράς των θεσμών, για την εξομοίωση του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά. Εμμονή, που, καταρχήν, αντιβαίνει με τη ρητή διατύπωση του άρθρου 106 του Συντάγματος, που προνοεί για να λαμβάνεται μέριμνα για την ιδιαιτερότητα των παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών, κυρίως, όμως, οφείλεται -εξ όσων είχαμε αντιληφθεί από τότε κιόλας- στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων να μειωθεί η οικονομική ανταγωνιστικότητα και στο επίπεδο του τουρισμού, κι όχι μόνο των νησιών μας, έναντι άλλων ευρωπαϊκών περιοχών» (δείτε και εδώ).

Όπως προκύπτει, όσο τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της παρούσας κυβέρνησης αυξάνονται, οι παραδοχές και οι ομολογίες θα πολλαπλασιάζονται. Όλα αυτά αποτελούν σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο για τη Δικαιοσύνη. Αμέλεια δεν υφίσταται, καθότι προκύπτει ευθέως η γνώση των βουλευτών για τις καταστροφικές συνέπειες όσων μέτρων ψηφίζουν στη Βουλή.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s