Δηλώσεις Γ. Σούρλα: «Οι offshore έπληξαν και το Κοινοβούλιο»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΣΟΥΡΛΑΣ

πρ. Υπουργός – Αντιπρόεδρος της Βουλής

ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 27, 115 28

ΤΗΛ.ΕΠΙΚ.:210 7253625/ 6944345973

EMAIL: soyrlas@gmail.com

 

ΑΘΗΝΑ, 31.05.2016

 

 

Δηλώσεις Γ. Σούρλα

 «Οι offshore έπληξαν και το Κοινοβούλιο»

 

Σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση που παρέχει το δικαίωμα στους πολιτικούς να συμμετέχουν σε offshore εταιρίες, ο Γ. Σούρλας πρ. Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, δήλωσε:

«Με την ψήφιση αυτής της διάταξης η Βουλή χορήγησε στους πολιτικούς εισιτήριο επιβίβασης στο πιο αμαρτωλό όχημα φοροδιαφυγής, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καταστρατήγησης του πόθεν έσχες, σε αυτό των offshore εταιριών.

Το Κοινοβούλιο, υπέστη σοβαρό πλήγμα, όταν:

  • Η Κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, που αμφισβητείται η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου έφερε για ψήφιση τη σκανδαλώδη αυτή διάταξη και μάλιστα εν κρυπτώ.

  • Το νομοθετικό σώμα, οι Βουλευτές ψήφισαν διάταξη που τους αφορά χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο, πράγμα που δεν τους περιποιεί τιμή ή γνώριζαν ορισμένοι εξ’ αυτών και σιώπησαν, συνηγόρησαν πάντως σε ένα πολιτικό ατόπημα.

 Έτσι βρισκόμαστε μπροστά σε μια Κυβέρνηση που όχι μόνο  έχει υποστείλει τη σημαία της κάθαρσης στην πολιτική ζωή, αλλά ρίχνει κι άλλες σκιές που την καθιστούν περισσότερο αναξιόπιστη.

Έχουμε τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως να ωρύονται για τη διάταξη των  offshore εταιριών που ψήφισαν χωρίς καμία αντίρρηση ή δεν έθεσαν θέμα καταψήφισης.

Τώρα που αφυπνίστηκαν μετά την αποκάλυψη του δημοσιεύματος, αντί να ερίζουν για το πολιτικό αυτό ολίσθημα, οφείλουν να προχωρήσουν στην κατάργηση της επαίσχυντης αυτής διάταξης και να συζητήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις το μεγάλο ζήτημα των offshore εταιριών σε όλες τις διαστάσεις του».

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s