Αποζημίωση €14 εκ. σε ελληνίδα κληρονόμο περιουσίας στην Πόλη – Αυτά είναι συνέχεια της πολιτικής της Γενοκτονίας

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

(C) Keith Thompson 2009

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο επιδίκασε την Τρίτη 31 Μαϊου ποσό αποζημίωσης ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ σε Ελληνίδα υπήκοο, κληρονόμο περιουσίας στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία οι τουρκικές αρχές είχαν αρνηθεί το δικαίωμα αυτό. Η Μαρία Τσιροπούλου, Ελληνίδα υπήκκος, ήταν ανιψιά και διάδοχος κληρονόμος της Ευφροσύνης Γιαννοπούλου. Η Ευφροσύνη Γιαννοπούλου, που απεβίωσε το 2009, είχε εκκινήσει τη σχετική δικαστική διαδικασία, καθώς οι τουρκικές αρχές είχαν αρνηθεί στη μητέρα της, Μαρία Γιαννοπούλου, το δικαίωμα της κληρονομιάς επί περιουσίας στο Ετιλέρ της Κωνσταντινούπολης.

Η προσφυγή είχε κατατεθεί από τις Ευφροσύνη Γιαννοπούλου και Μαρία Τσιροπούλου το 2003. Μετά από τον θάνατο της Γιαννοπούλου, η κυρία Τσιροπούλου, γεννηθείσα το 1924, αποφάσισε να συνεχίσει τη δικαστική διαδικασία.
Η επίδικη περιουσία είχε εγγραφεί στο υποθηκοφυλακείο το 1995, αλλά οι δύο Ελληνίδες ζήτησαν την ακύρωση της πράξης. Η αξία είχε υπολογιστεί σε 10 εκατομμύρια δολάρια και το ΕΔΑΔ είχε δηλώσει ότι εφόσον οι αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν θα αποφάσιζε επί του τελικού ποσού. Τελικά, το ποσό ορίστηκε σε 14,3 εκατομμύρια ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται επίσης δικαστικά έξοδα και αποζημίωση για ηθική βλάβη.

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s