Το χαρτί του χρέους (του Άρη Οικονόμου)

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Άρης Οικονόμου

MERKEL-6
Το συμπληρωματικό μνημόνιο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην παγκόσμια ιστορία – μία διαβολική έμπνευση του κ. Σόιμπλε, για να απολαύσει τον πλήρη εξευτελισμό της δήθεν αριστερής κυβέρνησης

«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στον πλανήτη, στην οποία θα καταργηθεί η πολιτική των διαπραγματεύσεων και των εκβιασμών, για την πληρωμή των δόσεων – αφού θα εγκατασταθεί ο μόνιμος μηχανισμός επιτήρησης από τους δανειστές της» (ΒΒ).


Άποψη
Με το ψεύτικο καρότο και με το αληθινό μαστίγιο, με την ίδια ασαφή υπόσχεση για το χρέος δηλαδή που υιοθετήθηκε το 2012, έναντι των σαφέστατων, συνεχώς αυστηρότερων μνημονίων εξαθλίωσης, κατάφερε η Γερμανία να εξευτελίσει ακόμη μία ελληνική κυβέρνηση. Πολύ χειρότερα η καγκελάριος, παίζοντας αριστοτεχνικά το χαρτί του χρέους και αδιαφορώντας για τις αντιρρήσεις του ΔΝΤ, πέτυχε τη μετατροπή της χώρας μας σε μία πλήρη αποικία της – αφού παραδόθηκε αφενός μεν ο εισπρακτικός μηχανισμός (πηγή), αφετέρου το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, ενώ μέσω των τραπεζών ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικής (άρθρο).
Οι πραγματικοί στόχοι της πάντως φαίνονται από το «Συμπληρωματικό Μνημόνιο» – το επί πλέον αυτού που επιβλήθηκε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015. Για παράδειγμα, με το περυσινό μνημόνιο το ΤΑΙΠΕΔ είχε αναλάβει την υποχρέωση 9 αποκρατικοποιήσεων – οι οποίες αυξήθηκαν στις 19 με το σημερινό, χωρίς να δοθεί καμία σημασία από την κυβέρνηση ή/και τη Βουλή που ψήφισε το νομοσχέδιο.
Εκτός αυτού, για να απελευθερωθεί η επόμενη δόση, μία από τις προϋποθέσεις είναι η επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της LAMDA Development του ομίλου Λάτση, όσον αφορά το αεροδρόμιο του Ελληνικού – το οποίο πωλήθηκε προς 75 € το τετραγωνικό, όταν η σημερινή εμπορική αξία των γειτονικών οικοπέδων υπολογίζεται τουλάχιστον στα 1.100 €, ενώ υπάρχουν αντιρρήσεις τόσο από τις τοπικές κοινότητες, όσο και από τις δικαστικές αρχές (πηγή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

REBLOGGEDhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s