Αποκάλυψη Θεοδωράκη για συμβούλιο αρχηγών: Πως το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ – Σχόλιο του Δικτύου μας

THEODORAKHS

ΑΠΟ:  http://mignatiou.com

Υπό τον τίτλο «Πώς έγινε το όχι-ναι!» ο επικεφαλής του Ποταμιού καταθέτει τη εκδοχή του για όσα συζητήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο

«Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ο Τσίπρας όχι και σε πολύ καλή κατάσταση επαναλάμβανε τα γνωστά κλισέ. Λες και μιλούσε σε κομματική σύναξη. Ο Μεϊμαράκης τού έκανε επιθέσεις. Αυτός απαντούσε χωρίς όρεξη και χωρίς σιγουριά. Κάποια στιγμή είπα: “Αν θέλετε να πει ο καθένας τη δική του ιστορία ας το κάνουμε, αλλά η Ευρώπη περιμένει ένα ναι ή ένα όχι”.

Ο Καμμένος πήγε να αντιδράσει του στιλ “δεν θα μας πει εμάς η Ευρώπη”. Κοίταξε τον Τσίπρα περιμένοντας κάποια επιδοκιμασία αλλά αυτός είχε σκυμμένο το κεφάλι. Λέω ξανά: “Είμαστε σε κόκκινο συναγερμό. Να φύγουν οι πρακτικογράφοι και να μιλήσουμε καθαρά. Η χώρα καταρρέει. Δεν θα πληρωθούν μισθοί. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνουμε στην Ευρώπη”. Ο ΠτΔ ανακοινώνει ότι πρέπει να μιλήσει με τον πρόεδρο Ολάντ και να του πει “αν υπάρχει συμφωνία των αρχηγών”. Τελικά όλοι συμφωνούν να φύγουν οι πρακτικογράφοι.

“Να μπούμε σε ένα αεροπλάνο και να πάμε όλοι μαζί στις Βρυξέλλες”, προτείνει ο Καμμένος. Χαμογελάμε. Αρχίζουμε να μιλάμε ουσιαστικά. Τι περιθώρια έχουμε να κρατηθούμε στην Ευρώπη; Μεϊμαράκης και Γεννηματά θέλουν να το σκεφθούν αν θα συνυπογράψουν κοινό ανακοινωθέν. Μετά από πολλά διαλείμματα και συνεχείς διαβουλεύσεις, συμφωνούμε να βγάλουμε ένα κείμενο με τις υπογραφές όλων (εκτός του Κουτσούμπα βέβαια). Στην αρχή πήγε να υπαγορεύσει κάτι ο Τσίπρας.

Τον σταματάμε και του εξηγούμε ότι πρέπει να πούμε ένα ξεκάθαρο “ναι” και όχι μισόλογα. Διαβάζω έναν σκελετό που έχω ετοιμάσει στο διάλειμμα. Ο ΠτΔ είχε και αυτός τις δικές του σημειώσεις. Οι αρχηγοί αρχίζουν τις προσθαφαιρέσεις. Σε λίγες ώρες ήταν έτοιμο το κείμενο που έκανε το “όχι” του Τσίπρα “ναι”. Οι 356 λέξεις που μας κράτησαν στην Ευρώπη. Απόσπασμα από τις σημειώσεις μου μετά την 8ώρη σύσκεψη των αρχηγών, την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

THEODORAKHS-2

ΑΠΟ:  http://mignatiou.com

diktiodelta_delta_fws2_agalma_black_ikonidio_site_mikro_copyrightΟι δηλώσεις Θεοδωράκη (του ποταμίσιου και μνημονιακού), οι οποίες δεν έχουν ακόμη διαψευστεί από τον Α. Τσίπρα και το Μαξίμου, αλλά και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνουν το γεγονός, ότι υπήρξε συνταγματική εκτροπή, όταν πραξικοπηματικά και όλως συνωμοτικά οι αρχηγοί των μνημονιακών κομμάτων, με τη συνδρομή και του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισαν από κοινού, χωρίς μάλιστα την τήρηση πρακτικών για κρίσιμο τμήμα της μεταξύ τους συζήτησης στο Προεδρικό Μέγαρο, να παραβιάσουν τη λαϊκή εντολή, η οποία ήταν δεσμευτική για την κυβέρνηση και για όλα τα κόμματα, και να μετατρέψουν το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού σε «ΝΑΙ», υποθηκεύοντας και καταστρέφοντας τη χώρα και το λαό. Υπενθυμίζουμε, ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όντας τότε ακόμη πρόεδρος της Βουλής, είχε επίμονα ζητήσει τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης, τα οποία όμως ουδέποτε εδόθησαν. Ο μοιραίος και υπεύθυνος για πολλά Προκόπης Παυλόπουλος σιωπά και μόλις πρόσφατα δήλωσε, ότι δεν μετανιώνει για τη στάση του στο ζήτημα του δημοψηφίσματος και του χειρισμού του αποτελέσματός του. Παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, παρακαλεί τους δανειστές να δεχθούν να χαλαρώσουν τα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού, στα οποία ο ίδιος ουδέποτε αντέδρασε, αλλά και συνήργησε, όπως αποδεικνύεται στη μετατροπή του «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ» και στην αποδοχή του τρίτου και χειρότερου μνημονίου. Η στάση του, όπως και η στάση των αρχηγών και των βουλευτών των υπολοίπων μνημονιακών κομμάτων, θα γραφεί με τα μελανότερα χρώματα στην ιστορία και θα έρθει η ώρα, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν γι’αυτήν.

Ως προς τις δηλώσεις του ποταμίσιου και μνημονιακού Θεοδωράκη, με τις οποίες υπερηφανεύεται, ότι αυτός έσυρε τον Τσίπρα στη μετατροπή του «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ», επισημαίνουμε, ότι πλανάται πλάνην οικτράν, διότι μάλλον ο Τσίπρας «την έφερε» σ’αυτόν και στους υπόλοιπους αρχηγούς των μνημονιακών κομμάτων, όπως εκ των υστέρων υπενόησε και ο τότε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Ε. Μεϊμαράκης, διότι ο Τσίπρας επεδίωκε εξαρχής το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Όταν, όμως, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν ήταν το επιθυμητό γι’αυτόν, τότε αποφάσισε να εμπλέξει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, να τους κάνει συνυπεύθυνους στις δικές του πράξεις, αλλά και να τους οδηγήσει στην υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου, αφαιρώντας τους κατ’αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα εκφοράς του οποιουδήποτε αντιπολιτευτικού λόγου, αφού πλέον η πολιτική, που θα ακολουθείτο θα ήταν κοινή, δηλαδή η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, που όλοι θα είχαν ψηφίσει. Αφού ο Τσίπρας εξασφάλισε τη συνέργειά τους και την υπερψήφιση από όλους του τρίτου μνημονίου, τότε προκήρυξε αιφνιδιαστικά πρόωρες εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, αθετώντας τη συμφωνία, που είχε κάνει μαζί τους στην κοινή τους σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως και ο ίδιος ο Ε. Μεϊμαράκης έχει υπονοήσει. Γι’αυτόν το λόγο ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ε. Μεϊμαράκης, διαρκώς δήλωνε, ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί πλέον για οτιδήποτε τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα. Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι μετά από εκείνα τα γεγονότα άρχισε και η ραγδαία μείωση των ποσοστών του «Ποταμιού». Ας μην επαίρεται, λοιπόν, ο κ. Θεοδωράκης.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s