Η εκδήλωση στο Λυκαβηττό για την υπεράσπιση του «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

LYKABHTTOS-6

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ

 

Ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ στον Λυκαβηττό (5.7.2016)

Ο Γιώργος Κασιμάτης στο ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ στον Λυκαβηττό (5.7.2016)

O Πρώην Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Δημήτρης Κλούρας στον Λυκαβηττό (5.7.2016) ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ

Ο Δημήτρης Κλούρας προσκλήθηκε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης να απευθύνει χαιρετισμό, λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του, ως Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, και λόγω της υποστήριξής του υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Η Ελένη Βιτάλη για το ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ στον Λυκαβηττό (5.7.2016)

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για το ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ στον Λυκαβηττό (5.7.2016)

Μήνυμα από την Σοφία Σακοράφα

LYKABHTTOS-5

Πέρυσι τέτοια ημέρα ο Ελληνικός λαός έδινε μία σαφή εντολή στην Κυβέρνηση. Η εντολή αυτή μέσα σε ώρες μετατράπηκε σε πλήρη υποδούλωση στο ευρωπαϊκό πολιτικό και τραπεζικό διευθυντήριο. Το ΟΧΙ του λαού μας έγινε με τρόπο που καταλύει κάθε δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα ‘’ΝΑΙ σε όλα’’. Όποια ερμηνεία και αν δίνουν στο ΟΧΙ μας, είναι δεδομένο ότι είπαμε ΟΧΙ στο Μνημόνιο. ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. ΟΧΙ στον εργασιακό και ασφαλιστικό κανιβαλισμό. ΌΧΙ στους πλειστηριασμούς. ΟΧΙ στο γκρέμισμα της δημόσιας υγείας και της παιδείας. ΟΧΙ σε παραπέρα ύφεση και στην ανεργία.
Σήμερα, έναν χρόνο μετά το ΟΧΙ, έχουμε την πολιτική υποχρέωση να ξεκινήσουμε έναν ανένδοτο αγώνα, ώστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ίδια μας την ζωή. Κομμάτι της ζωής μας και της επιβίωσης τούτου του τόπου είναι και η δημόσια περιουσία μας. Η δημόσια περιουσία μας, η οποία βγήκε και βγαίνει στο σφυρί.
Από δω, από το θέατρο του Λυκαβηττού, το οποίο περνάει στο υπερταμείο, προκειμένου, αφού πρώτα απαξιώθηκε, σύντομα να ξεπουληθεί, εκκινούμε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε πολλοί και το ξέρουμε. Έχουν καταγραφεί οι δυνάμεις μας. Ας αξιοποιήσουμε όλη αυτήν την τεράστια πολιτική δύναμη. Ας δώσουμε μορφή αγώνα στο παλλαϊκό ΟΧΙ. Ας δώσουμε πολιτικό περιεχόμενο ρήξης με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Ας δώσουμε τελικά την μάχη. Το αν θα κερδηθεί, θα εξαρτηθεί από τον δικό μας ανυποχώρητο αγώνα. Από τον ανένδοτο της δικής μας εποχής.

Μήνυμα από την Ρίτα Αντωνοπούλου

LYKABHTTOS-4

Έναν χρόνο μετά την Πλατεία Συντάγματος, έναν χρόνο μετά εκείνη την ανατριχίλα, έναν χρόνο μετά την εξαπάτηση, με τα ίδια ρούχα και το ίδιο τραγούδι, έναν χρόνο μετά το ΟΧΙ, για κάποιους από εμάς το ΟΧΙ εξακολουθεί να σημαίνει ΟΧΙ.

Μήνυμα ‘’Πιτσιρίκου’’

LYKABHTTOS-3

Πάντα ήθελα να παίξω στον Λυκαβηττό. Έπρεπε να κλείσει ο Λυκαβηττός για να παίξω εγώ. Ελλάδα 2016. Καλοκαίρι. Έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα. Οι Ισλανδοί αντιστάθηκαν. Μας είπαν ότι είναι μικρή χώρα η Ισλανδία. Οι Βρετανοί αντιστάθηκαν. Ψήφισαν BREXIT. Μας είπαν ότι είναι πολύ μεγάλη χώρα η Βρετανία. Τελικά ποιο μέγεθος πρέπει να έχει μία χώρα για να αντισταθεί; Ποιο είναι το σωστό μέγεθος για μία χώρα για να αντισταθεί; Η Ελλάδα έχει το σωστό μέγεθος για να αντισταθεί; Οι Έλληνες έχουν το σωστό μέγεθος; Γιατί το μέγεθος μετράει.
Πέρυσι 5 Ιουλίου πετούσα, ήμουν στα σύννεφα. Αυτό.
Η επανάσταση θα ξεκινήσει από εμάς. Λένε όλοι ‘’ποιος θα κυβερνήσει, τώρα που οι πολιτικοί μας πρόδωσαν;’’. Ευτυχώς που οι πολιτικοί μας πρόδωσαν, θα κυβερνήσουμε εμείς. Εσύ, εσύ, εσύ, εσύ, αυτός, εκείνη η όμορφη, εγώ, μόνοι μας, θα κυβερνήσουμε μόνοι μας. Φέτος έχει επιστρέψει η ελπίδα μέσα μου και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ενωμένοι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε ενωμένοι. Πρέπει πρώτα να απελευθερώσουμε την χώρα μας και μετά μπορούμε μια χαρά να λύσουμε τις διαφορές μας, μεταξύ μας. Αν και θα μπορούσαμε να μην κάνουμε αυτό, να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι, έτσι για αλλαγή, να δούμε πώς είναι. Ξεκινούμε να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε. Αυτά που είναι δικά μας. Συγγνώμη για το σοβαρό ύφος, αλλά είναι η πρώτη φορά που το κάνω.
Λέμε ΟΧΙ στα ΝΑΙ τους. Λέμε ΝΑΙ στα ΟΧΙ μας.
Πέρυσι τέτοιες μέρες ήμασταν γεμάτοι ενθουσιασμό. Γεμάτοι πίστη ότι θα τα καταφέρουμε να αλλάξουμε την χώρα. Το δημοψήφισμα μάς είχε γεμίσει ελπίδες. Όλα αυτά διαψεύστηκαν. Τέλος. Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα.
Μα τι λέω; Είναι 5 Ιουλίου. Ο Λυκαβηττός μάς περιμένει.

Μήνυμα της Leila Khaled

LYKABHTTOS-2

Σύντροφοι, Φίλοι, Αδέλφια

Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός για να γιορτάσετε. Αυτήν την φορά πρέπει να πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις πολιτικές, που δεν είναι για το καλό σας και προς το συμφέρον σας, το συμφέρον της Ελλάδας. Υπερασπιστείτε την Ελλάδα. Υπερασπιστείτε την περιουσία της Ελλάδας. Προσέξτε τους εχθρούς: εκείνους από το εσωτερικό και εκείνους από το εξωτερικό. Υπερασπιστείτε την κυριαρχία στην Ελλάδα και την κυριαρχία των λαών πάνω στην γη τους. Πείτε ΟΧΙ στις πολιτικές που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Κάντε το. Εάν είστε ενωμένοι, τότε θα το πετύχετε. Ενωθείτε, υπερασπιστείτε, προσηλωθείτε στους στόχους, θα επικρατήσετε.
___________________________________________________________

Comrades, Friends, Sisters and Brothers

This is an important event to celebrate. But this time you have to say a big NO against to the policies that is not for the best and for the interest of you, of Greece. Defend Greece. Defend the properties of Greece. Beware of the enemies. Those from inside and those from outside. Defend the sovereignty over Greece and the sovereignty of the people over their land. Say NO to the policies that don’t meet your needs. Go for it. If you are united then you can achieve it. Unite, defend, go directly to the goals, you will overcome.

Μηνύμα Φίλιππου Πλιάτσικα

Το θέατρο του Λυκαβηττού είναι ένας χώρος, που οι περισσότεροι από εμάς τον έχουμε συνδέσει με πολύ σημαντικά κομμάτια της ζωής μας, όπως, επίσης, εκεί έχουμε παρακολουθήσει τόσες και τόσες εξαιρετικές παραστάσεις. Οπότε, σίγουρα δεν αξίζει να βρίσκεται στην απαξίωση και να είναι κλειστό. Είναι ένας χώρος, που θα έπρεπε να είναι ανοιχτός και να ανθίζει και να προσφέρει και σε εμάς αυτά τα υπέροχα συναισθήματα, που έχουμε ζήσει σε αυτόν τον λόφο και σε αυτό το θέατρο. Οπότε, ελπίζω η πλατεία να είναι γεμάτη και όχι άδεια, όπως λέει το τραγούδι που παίξαμε μόλις πριν, ή θα το παίξουμε μετά, δεν ξέρω, ο σκηνοθέτης ξέρει.

Καλή συνέχεια σε όλους και καλή δύναμη.

O Πασχάλης Τσαρούχας στο ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ στον Λυκαβηττό (5.7.2016)

Ο Σπύρος γραμμένος στο ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ Λυκαβηττός (5.7.2016)

Ο Νικόλας Αδέσποτος στο ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ Λυκαβηττός (5.7.2016)

Ο Στέλιος Καλογήρου στο ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ στον Λυκαβηττό (5.7.2016)

Η Δανάη Παναγιωτοπούλου στο ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ στον Λυκαβηττό (5.7.2016)

Ο Σίμος Κοκαβέσης στο ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ στον Λυκαβηττό (5.7.2016)

Η Μάρω Λιάπη στο ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ Λυκαβηττός (5.7.2016)

Η Θεοδοσία Τσάτσου στο ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ Λυκαβηττός (5.7.2016)

Ο Στέργος Βόλας και ο Γιάννης Σίννης στο ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ στον Λυκαβηττό (5.7.2016)

Η Μάνια Παπαδημητρίου στο ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ στον Λυκαβηττό (5.7.2016)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s