Περισσότερα από 6.000 παιδιά μεταναστών πήραν την ελληνική ιθαγένεια τον τελευταίο χρόνο

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

METANASTEYTIKO-18

Περισσότερες από 6.000 αιτήσεις απόδοσης ιθαγένειας, στη δεύτερη γενιά μεταναστών στην Ελλάδα, έχουν εγκριθεί ένα χρόνο μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ήδη έχουν υποβληθεί 27.720 αιτήσεις για απονομή ιθαγένειας, από τις οποίες έχουν εγκριθεί οι 6.029, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας.

Η βελτίωση της διαδικασίας απονομής άδειας διαμονής σε μετανάστες δεύτερης γενιάς που έγινε με τον ίδιο νόμο, αύξησε και τις ισχύουσες άδειες διαμονής γι’ αυτή την κατηγορία, από 24.461 σε 36.609, ενώ αύξηση σημειώθηκε και στις κατηγορίες εξαιρετικών λόγων, μελών οικογένειας πολίτη τρίτης χώρας, επί μακρόν διαμενόντων και αδειών ιδιοκτητών ακινήτων.

Σημειώνεται δε, ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε η διαδικασία χορήγησης άδειας εργασίας στους εργάτες γης, που αφορά δυνητικά 55.320 θέσεις στη χώρα, όπως προκύπτουν από τα καταμετρημένα κενά που έχουν προσδιορίσει οι περιφέρειες της χώρας.

Το υπουργείο υπογραμμίζει στην ανακοίνωση ότι «παρά την προσφυγική κρίση που συντάραξε τη χώρα το 2015, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχουν αμελήσει την τακτοποίηση της διαμονής όσων διαβιούν παράνομα στη χώρα».

Η χορήγηση κινήτρων για την καταγραφή της παράνομης απασχόλησης και η βελτίωση στη διαδικασία χορήγησης αδειών διαμονής σε όσους αποδεδειγμένα διαβιούν στη χώρα για πολλά χρόνια «είναι τα κύρια μέσα με τα οποία το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της παράτυπης διαμονής στη χώρα».

Για το σκοπό αυτό, καταλήγει, θα προωθηθούν σύντομα τροποποιήσεις της μεταναστευτικής πολιτικής, «προς την κατεύθυνση της υποβοήθησης της ένταξης των νόμιμα διαμενόντων μεταναστών στη χώρα, όπως επίσης και της περαιτέρω βελτίωσης της διαδικασίας χορήγησης αδειών διαμονής».

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s